Home Περιστέρι Δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης από τους Fentagin
Δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης από τους Fentagin

Δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης από τους Fentagin

0
0

Στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρήζουν τη βοήθεια της κοινωνίας, στάθηκαν οι Fentagin, οι οργανωμένοι οπαδοί του Ατρομήτου προσφέροντας δώρα και την αλληλεγγύη τους

Δίπλα στην κοινωνία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας στάθηκαν οι Fentagin, οι οργανωμένοι οπαδοί του Ατρομήτου, προχωρώντας σε μία σειρά δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης κοινωνικών ομάδων και συλλογικοτήτων που αγωνίζονται για τη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον.  

Πριν λίγες μέρες στήριξαν την Ομάδα αλληλεγγύης αστέγων(που ασχολείται με την σίτιση των αστέγων)  και τον “Ηλίανθο” που αποτελεί κέντρο αποκατάστασης και διάγνωσης για ανήλικα αλλά και ενήλικα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Με την ανατολή του 2022 ο σύνδεσμος βρέθηκε δίπλα στα παιδιά του ογκολογικού και εισαγγελικά του νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, προσφέροντας δεκάδες δώρα και παιχνίδια.

Στο πλευρό των αστέγων και των ατόμων με αυτισμό

Στη σελίδα τους στο facebook αναφέρουν:

«Η οικογένεια των Fentagin περνάει δύσκολες μέρες αλλά οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον σύνδεσμο επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν.

Έτσι και έγινε. Μέσα στην εβδομάδα ο σύνδεσμος συνέχισε με ακόμα 2 πράξεις αλληλεγγύης.

Η πρώτη ήταν με την παράδοση από σετ με μαχαιροπίρουνα, κουβερ, κουτάλια και συσκευασίες αλουμινίου στην Ομάδα αλληλεγγύης αστέγων όπου όπως μας ενημέρωσαν υπήρχε έλλειψη, αλλά και τροφίμων. Τα παιδιά αποτελούν μια ανοιχτή συλλογικότητα η οποία έχει ως κύριο στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών των αστέγων της Αττικής. Λειτουργώντας αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά, εστιάζουν στο κομμάτι της ένδυσης, της υγιεινής και της καθημερινής διατροφής.

Η δεύτερη κίνηση που πραγματοποιήθηκε ήταν στη δομή “Ηλίανθος”. Επικοινωνήσαμε με τη δομή, που αποτελεί κέντρο αποκατάστασης και διάγνωσης για ανήλικα αλλά και ενήλικα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, μας ενημέρωσαν σχετικά με τα προϊόντα στα οποία υπάρχει έλλειψη και έτσι ανταποκριθήκαμε άμεσα. Ευχαριστούμε τον Βασίλη, μέλος της οικογένειας του συνδέσμου, ο οποίος δραστηριοποιείται στη δομή, και εξασφάλισε την επικοινωνία καθώς ο χώρος ήταν κλειστός λόγω εορτών.

Παρόμοιες ενέργειες από άτομα του συνδέσμου πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν περιμένουμε τις γιορτές για να προβούμε σε τέτοιες πράξεις. Καλούμε όλο τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί λίγο παραπάνω, ειδικά στις εποχές που διανύουμε, και με τις δυνατότητες που έχει ο καθένας να δείχνει την αλληλεγγύη του».

Δώρα και παιχνίδια στα παιδιά της ογκολογικής μονάδας στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Αναμφισβήτητα η χρονιά που πέρασε ήταν από τις πλέον δύσκολες τόσο για τις ομάδες μας, όσο για τους ίδιους τους οπαδούς και την κοινωνία εν γένει. Δυστυχώς, έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο και για την οικογένεια των Fentagin.

Παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε από ότι μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον.

Η τελευταία κίνηση του συνδέσμου επιλέχτηκε να γίνει με τη νέα χρονιά, έτσι ώστε να δώσει λίγη χαρά και δύναμη σε όλα αυτά τα παιδιά που δίνουν τον δικό τους πραγματικό αγώνα για ζωή. Δεκάδες δώρα και παιχνίδια μοιράστηκαν στα παιδιά του ογκολογικού του νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” και έτσι ευχόμαστε να χαρίσαμε κι εμείς ειλικρινή και γεμάτα ελπίδα χαμόγελα για το νέο έτος. Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες των τμημάτων για την συνεργασία και την φιλοξενία που μας παρείχαν. Καλή Χρονιά από την οικογένεια των Fentagin στους μικρούς μαχητές και σε όλους όσους αγωνίζονται!

Καλή δυναμική χρονιά λοιπόν σε όσους/ες διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, ζωή και ελευθερία. Σε όλους/ες όσους/ες δίνουν αγώνα στις φυλακές, στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και τα ορφανοτροφεία. Δύναμη, υγεία και αλληλεγγύη σε όσους/ες παλεύουν και ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Καλή Χρονιά σε όλους τους οπαδούς και φιλάθλους των ομάδων μας, με την ελπίδα να δούμε τους πρεσβευτές της πόλης μας τη νέα χρονιά, έτσι ακριβώς όπως το ονειρευόμαστε. Δύναμη και αφοσίωση στον σύνδεσμο μας!

Στήριξη και ανιδιοτελής αγάπη στις ομάδες μας!

Να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους/ες ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στα καλέσματα του συνδέσμου, ειδικά σε τέτοιες δράσεις. Η θετική ανταπόκριση του κόσμου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά σημαντική και αποτελεί ελπίδα για το μέλλον. Η φυσική παρουσία των οργανωμένων προσδιορίζεται μέσα στην ίδια την κοινωνία και όχι έξω από αυτήν.