Home Ίλιον ΙΛΙΟΝ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΙΛΙΟΝ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΙΛΙΟΝ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

0
0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 5ο δημοτικό σχολείο στο Ίλιον πραγματοποίησαν γονείς το πρωί της Πέμπτης (20/5) με αφορμή το ατύχημα του 10χρονου μαθητή από διερχόμενη μοτοσυκλέτα, αλλά και για την αδιαφορία που συνάντησαν από τη δημοτική αρχή σχετικά με τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και τις ευθύνες που της αναλογούν.

 

 

Φωτεινούς σηματοδότες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, δύο σχολικούς τροχονόμους, ψηλότερα κάγκελα και δάπεδο στον προαύλιο χώρο για την ασφάλεια των παιδιών είναι τα βασικά αιτήματα των γονιών στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (20/5). Οι γονείς  δηλώνουν εξοργισμένοι με τον δήμαρχο Ιλίου, Νίκο Ζενέτο που για μία ακόμη φορά τους παρέπεμψε στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Φερεντίνο, ο οποίος όπως καταγγέλλουν, τους δίνει μόνο υποσχέσεις από τον περασμένο Νοέμβριο.

ΑΛΛΗΛΕΓΥΑ ΠΟΛΗ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης “Αλληλέγγυα Πόλης – Συμμαχία για το Ίλιο” Κώστας Κάβουρας παρευρέθηκε στην πρωινή διαμαρτυρία των γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και ζήτησε να σταματήσει η διοίκηση Ζενέτου να εμπαίζει τους δημότες όπως και σταματήσει η υποβάθμιση της Παλατιανής. Στηρίζοντας τη διαμαρτυρία των γονέων απαίτησε ασφαλή πρόσβαση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε όλα τα σχολεία, καθώς και να προσληφθούν σχολικοί τροχονόμοι με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

 

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ: ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ 3 ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ!

Για κωλυσιεργία της διοίκησης Ζενέτου να λάβει άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών κάνει λόγο το «Ασυμβίβαστο Ίλιον» σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Μέσα σε 1 χρόνο συνέβησαν στη Παλατιανή 2 σοβαρά περιστατικά με τραυματισμό μαθητή:

  1. Τον Μάιο του 2020 είχε νοσηλευτεί 8χρονο αγοράκι επειδή το χτύπησε διερχόμενη μηχανή επί του πεζόδρομου (Πορφύρας), στα σχολεία της κάτω Παλατιανής.
  2. Τις προηγούμενες ημέρες διερχόμενο μηχανάκι τραυματίζει μαθητή του 5ο Δημοτικού Σχολείου επί της Λεωφ. Παλατιανής.

Η διοίκηση Ζενέτου και η αρμόδια υπηρεσία και στην πρώτη αλλά όπως φαίνεται και στη δεύτερη περίπτωση, κωλυσιεργεί να πάρει ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών και όλων των πολιτών. Επικαλείται το «θέλω» αλλά δεν «μπορώ» γιατί ενδεχομένως να αφορά και άλλες αρχές εκτός του δήμου». Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία αλλά υπεκφυγή!

Όσο για την συνεχόμενη μετάθεση περί ανέγερσης νέου σχολικού κτιριακού συγκροτήματος (αντί του 5ου και 11ου) φέρει σοβαρές ευθύνες η δημοτική αρχή λόγω έλλειψης διεκδικητικότητας από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αρκείται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!

Ουκ ολίγες φορές έχουμε θέσει το θέμα ως «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ» στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας να υπάρχουν έξω από κάθε σχολική μονάδα 2 σχολικοί τροχονόμοι και να προσληφθούν σχολικές καθαρίστριες. Η δημοτική αρχή τι έκανε για τα παραπάνω;

  • Για το πρόβλημα με τους σχολικούς τροχονόμους, τους μετακινεί από τη μια σχολική μονάδα στην άλλη αντί να προσλάβει όσους σχολικούς τροχονόμους απαιτούνται για την ασφάλεια των μαθητών.
  • Για τις σχολικές καθαρίστριες, που επιτρέπει και ο νόμος, επικαλείται είτε ότι δεν έχει τα διαθέσιμα είτε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας, όταν μέσα σε τρείς ημέρες έκανε 5 προσλήψεις fast track επιστημονικού προσωπικού για να καλύψει «ανάγκες» ημετέρων!!

Σε θέματα ασφάλειας των μαθητών δε γίνονται παζάρια για εξοικονόμηση χρημάτων. Τα παιδιά μας απαιτούμε να είναι πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Χρειάζεται να διεκδικήσουμε συλλογικά προς τη Δημοτική Αρχή:

  1. Άμεση πρόσληψη 2 σχολικών τροχονόμων ανά σχολική μονάδα.
  2. Να αναρτηθούν αεροπανό έξω από κάθε σχολική μονάδα που να προειδοποιούν.
  3. Επί της Λ. Παλατιανής τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη ελέγχου διάβασης πεζών (πεζοφάναρο) και λειτουργία του και σωστή επανατοποθέτηση του σηματοδότη που είναι σε λάθος θέση.
  4. Να τοποθετηθούν επί της Καππαδοκίας α) σημάνσεις τύπου flash lights από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το 13ο Δημοτικό, έως και το 13ο Νηπιαγωγείο, όπου να προειδοποιούν για μείωση ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων και β) πλακόστρωτες κάθετες ζώνες από κύβους επί της Καππαδοκίας ώστε να εμποδίζουν την επιτάχυνση οχημάτων.