Home Πετρούπολη ΛΑ.ΣΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΛΑΧΟΥ-ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑ
ΛΑ.ΣΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΛΑΧΟΥ-ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑ

ΛΑ.ΣΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΛΑΧΟΥ-ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑ

0
0

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΛΑΧΟΥ-ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑ ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 5ΜΗΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ

 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πετρούπολης με τίτλο «Για γέλια ή για κλάματα» ασκεί σκληρή κριτική στη συνδιοίκηση του Δήμου Πετρούπολης και στα πεπραγμένα της τους πρώτους πέντε μήνες της θητείας, αλλά και ειδικότερα την περίοδο της πανδημίας.

 

Εν ολίγοις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκης Συσπείρωσης με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο καταλογίζουν στη νέα διοίκηση προχειρότητα και ασυνέπεια. Κάνουν λόγο για καπηλεία έργων και δράσεων που ξεκίνησαν από τη προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ χαρακτηρίζουν μπαλωθιές στον αέρα τις εξαγγελίες  της διοίκησης για αγώνες κατά της χωματερής, και για τη διάσωση του  Ποικίλου Όρους καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν θέλει να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική.

 

 

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Ή ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ..;

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η προχειρότητα και η ασυνέπεια με την οποία, η συνδιοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, χειρίζεται μια σειρά ζητήματα και καταστάσεις από την αρχή της θητείας της, αλλά και τώρα μεσούσης της πανδημίας του κορωνοιού.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι περπατάει τα πρώτα της βήματα η νέα δημοτική αρχή και είναι λογικό να γίνονται κάποια λάθη και να υπάρχουν αστοχίες στην διαχείριση θεμάτων, όμως να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος διανύει την τρίτη θητεία του, με 6 αντιδημάρχους, έναν γενικό γραμματέα και βέβαια με την απόλυτη πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή, στην επιτροπή ποιότητας ζωής και στο διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης (ΔΗΚΕΠΕ)! Άρα μία τέτοια ”ισχυρή ομάδα” της συνδιοίκησης από 2 παρατάξεις τυπικά (Βλάχου-Σκαλιστήρα) αλλά και ακόμα μία που άτυπα συνεργάζεται (Συλλιγνάκης) θα περίμενε κανείς οργάνωση και όχι προχειρότητα και ασυνέπεια.

Οι δεκάδες προ ημερησίας ερωτήσεις που τίθενται στα δημοτικά συμβούλια δεν τυγχάνουν τις περισσότερες φορές απάντησης, προχειρότητα έως και άγνοια των θεμάτων που εισηγούνται οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, ασυνεννοησία μεταξύ αντιδημάρχων και δημάρχου, ασυνεννοησία μεταξύ δημοτικής αρχής και φορέων (τραγικό παράδειγμα αυτό με την λειτουργία της κινηματογραφικής λέσχης και του χειμερινού κινηματογράφου), συνεδριάσεις δια περιφοράς για σημαντικά ζητήματα όπως η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, συνεδριάσεις δια περιφοράς ενώ δίνεται η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, καμία απάντηση σε ερωτήματα που γραπτώς έχουν κατατεθεί και πρωτοκολληθεί όπως το αν έγιναν εργασίες στα σχολεία όσο ήταν κλειστά, τι γίνεται με την καθαριότητα στα σχολεία τώρα που άνοιξαν, γιατί παραμένουν απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στο Δήμο, τι γίνεται με τα περιβόητα τεστ αντισωμάτων που κάνει ο Δήμος και για ποιο λόγο δεν έχουμε ενημέρωση για αυτά. Εδώ και 9 μήνες δεν έχει μας έχει έρθει ούτε μία ενημέρωση για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου. Πρέπει να ψάχνουμε στα προσωπικά προφίλ των διοικούντων για να δούμε τι συμβαίνει στο Δήμο!

Ταυτόχρονα  μέσα σε 2 μήνες σχεδόν, έγινε μόνο μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το αν, πότε και με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν οι δομές του Δήμου όπως ο θερινός κινηματογράφος, το Θέατρο Πέτρας, είδαμε όμως να γίνονται προσλήψεις 35 ατόμων για τις δομές αυτές και μάλιστα εν κρυπτώ από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εν αγνοία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΚΕΠΕ….

Πέρα από αυτά και άλλα τόσα που θα μπορούσαν να γραφτούν, έχουμε και την καπηλεία των έργων και δράσεων που ξεκίνησαν από την  δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η ανάπλαση του Καμινιού, η κατασκευή παιδικών σταθμών, η προμήθεια οχημάτων για την ανανέωση του στόλου, το δωρεάν wi-fi σε κοινόχρηστους χώρους που θα ξεκινήσει σύντομα, η ανάπλαση των παιδικών χαρών και των σχολείων, η αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και του άλσους του Αγ. Δημητρίου αλλά και άλλων κοινόχρηστων χώρων, μία σειρά δράσεις στην κοινωνική υπηρεσία, το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ),η ανακύκλωση των βιοαποβλήτων που θα ξεκινήσει και άλλα πολλά είναι έργα και δράσεις που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τότε οι σημερινοί διοικούντες, αν και φωτογραφίζονται καμαρώνοντας για αυτά, τα αναθεμάτιζαν και τα υποβάθμιζαν μέσα από τις τοποθετήσεις τους! Πως τα φέρνει ο καιρός ε..;

Έτσι τα έφερε και με την αδυναμία του Δήμου να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες, λόγω των περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Όταν, λοιπόν, στην προηγούμενη δημοτική θητεία παλεύαμε μαζί με τους εργαζόμενους  τους φορείς και τα σωματεία για να δοθεί κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι που μας έβαζαν από το 2010 και βάζουν ακόμα αυτή τη θηλιά, οι σημερινοί διοικούντες υποστήριζαν πως αυτά είναι δικαιολογίες και εμείς ήμασταν γραφικοί. Μας καλούσαν να συνετιστούμε και να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση και να ψάξουμε για άλλες λύσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις!!!! Τώρα βέβαια έχει γίνει καραμέλα η έλλειψη προσωπικού και κρατικής χρηματοδότησης, αλλά από διεκδίκηση….

Δεν μας κάνουν εντύπωση βέβαια όλα αυτά και δεν πιστεύουμε ότι είναι αποτέλεσμα απλά μιας κακής διαχείρισης. Το κύριο είναι η πολιτική που ακολουθούνε και δεν είναι άλλη από αυτή της κυβέρνησης. Οι εξαγγελίες για μήνυση αλλά και αγώνα του Δήμου για το θέμα της χωματερής, οι διεκδικήσεις για την διάσωση του  Ποικίλου Όρους κ.α. είναι απλά μπαλωθιές στον αέρα μιας και η σημερινή συνδιοίκηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα παίρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Και πως να το κάνει άραγε όταν τα μέλη της είναι στελέχη της ΝΔ και ο ίδιος ο δήμαρχος παραμονές των εθνικών εκλογών, σε συνάντηση με τον νυν πρωθυπουργό του δήλωσε τη στήριξη του.

Μπορεί λοιπόν η σημερινή διοίκηση να έχει τη στήριξη της σημερινής κυβέρνησης που τσακίζει ότι δεν πρόλαβε η προηγούμενη αλλά ο καιρός έχει γυρίσματα, ο πετρουπολιώτικος λαός μνήμη κι εμείς θα είμαστε συνεχώς παρόντες υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά συμφέροντα!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βαγγέλης Σίμος
Ανθή Ζορμπά
Λευτέρης Καζαδέης
Θωμάς Κοτσαμπάς
Φάνης Κοτσαμπάς
Νίκος Μαλαθρίτης
Μανώλης Ραγκούσης
Γιώργος Τσιακίλος