Home Άγ. Ανάργυροι - Kαματερό Έλεγχο μέσω κάμερας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αγίων Αναργύρων
Έλεγχο μέσω κάμερας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αγίων Αναργύρων

Έλεγχο μέσω κάμερας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αγίων Αναργύρων

0
0

Κάμερα παρακολούθησης στον χώρο συγκέντρωσης των εργαζομένων στην υπηρεσία Καθαριότητας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ότι τοποθέτησε η δημοτική αρχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Την τοποθέτηση κάμερας παρακολούθησης από τη δημοτική αρχή στο χώρο όπου συγκεντρώνονται κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μέσω του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητά να αφαιρεθεί άμεσα η κάμερα από τον χώρο συγκέντρωσης των εργαζομένων, να ενημερωθεί με βάση ποια απόφαση τοποθετήθηκε η κάμερα στο συγκεκριμένο σημείο και αν υπάρχουν κάμερες και σε άλλους χώρους εργασίας του Δήμου.

Στην επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει αναλυτικά:

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, έχει τοποθετηθεί κάμερα στο χώρο όπου συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας, τόσο κατά την έναρξη της βάρδιας τους, όσο και κατά την αποχώρησή τους. Μάλιστα η κάμερα έχει τοποθετηθεί σε ένα σημείο όπου αντικειμενικά το μόνο που συμβαίνει είναι να παρακολουθούνται οι εργαζόμενοι.

Πρόκειται για απαράδεκτο γεγονός, το οποίο αποτελεί συνέχεια των φαινομένων εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκράτησης των εργαζομένων στη συγκεκριμένη υπηρεσία. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα από τη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα από το Δήμαρχο:

-Να αφαιρεθεί εδώ και τώρα η κάμερα.

-Να δοθούν σαφής απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

• Με βάση ποια απόφαση τοποθετήθηκε η κάμερα στο συγκεκριμένο σημείο;

• Ποιος παρακολουθεί και διαχειρίζεται το υλικό της κάμερας;

• Η κάμερα καταγράφει και ήχο;

• Υπάρχουν και άλλες κάμερες σε χώρους εργασίας στο Δημαρχείο και σε άλλους δημοτικούς χώρους;

Γιατί αμέσως μετά τη διαρροή της ανακοίνωσης του Δ.Σ του Σωματείου, ξηλώθηκαν οι εν λόγω κάμερες ;

Κύριε Δήμαρχε,

Ζητούμε να μας κοινοποιηθεί  οι έγγραφη απάντησή σας, στα παραπάνω ερωτήματα που σας παραθέτουμε εντός δύο ημερών.

Παρέμβαση Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Φεβρουαρίου, όπου σε παρέμβαση του ο Θοδωρής Σκολαρίκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο,  είπε πως είναι απαράδεκτο γεγονός η ύπαρξη κάμερας σε χώρο που συγκεντρώνονται εργαζόμενοι και δεν προκύπτει από κάπου η δήλωση του δημάρχου ότι ήταν ανενεργή. Σημείωσε πως η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη για τους χώρους του δημαρχείου και οφείλει να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις για την καταγγελία του σωματείου. Συμπλήρωσε πως η διοίκηση του Δήμου οφείλει να τοποθετηθεί πολιτικά και να παρέμβει υπέρ της παραμονής του εργαζόμενου στην υπηρεσία, δε μπορεί να κρύβεται πίσω από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.