Home Περιφέρεια Έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης στο Πάρκο Τρίτση
Έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης στο Πάρκο Τρίτση

Έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης στο Πάρκο Τρίτση

0
0

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ολοκληρωμένης συλλογής ανακύκλωσης και διάθεσης των σύμμεικτων απορριμμάτων του μητροπολιτικού πάρκου Α. Τρίτση.

«Το Μητροπολιτικό Πάρκο έχει μπει σε τροχιά εξωστρέφειας και μετατρέπεται σε ένα πρότυπο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης των πολιτών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά την έναρξη του προγράμματος ολοκληρωμένης συλλογής ανακύκλωσης και διάθεσης των σύμμεικτων απορριμμάτων του πάρκου «Α. Τρίτσης».

Προηγήθηκε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Φορέα διαχείρισης, της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ, ο οποίος μεριμνά και για τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής, ατελώς. Επίσης σύμφωνα με την σύμβαση παραχωρήθηκαν στο πάρκο από την περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ, δύο μεταλλικοί συμπιεστές σύμμεικτων απορριμμάτων (press containers), ενώ με πόρους του φορέα διαχείρισης παραλήφθηκε ένα μικρό δορυφορικό απορριμματοφόρο για τη συλλογή των απορριμμάτων του κοινόχρηστου χώρου πράσινου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού τομέα, Α. Λεωτσάκος, η Γενική Διευθύντρια του Πάρκου, Μίνα Χατζηαθανασίου, και στελέχη του φορέα.

Ο Γ. Πατούλης, σχολιάζοντας τη δυνατότητα αυτοδιαχείρισης των αποβλήτων του πάρκου, επισήμανε: «Με σταθερά βήματα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το πάρκο σταδιακά μετατρέπεται σε ένα φιλόξενο χώρο στον οποίο αναβαθμίζεται το πράσινο, ενώ επιτυγχάνεται η υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων ανακύκλωσης, καθώς και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους σύγχρονους τρόπους ανακύκλωσης και διαχείρισης».