Home Πετρούπολη Ένας μικρός ελαιώνας «γεννιέται» στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου [video+pics]
Ένας μικρός ελαιώνας «γεννιέται» στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου [video+pics]

Ένας μικρός ελαιώνας «γεννιέται» στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου [video+pics]

0
0

Με τη μεταφύτευση 40 ελαιοδέντρων, προσφοράς από την ΕΡΓΟΣΕ και μαζί με τα διάσπαρτα προϋπάρχοντα ελαιόδεντρα, ένας ελληνικός παραγωγικός ελαιώνας πλησίον του άλσους του Αγίου Δημητρίου

Στη δημιουργία ενός βιωματικού ελαιώνα στην ανατολική πλευρά του άλσους του Αγίου Δημητρίου προχωρά ο Δήμος Πετρούπολης με την μεταφύτευση 40 ελαιόδεντρων προσφοράς από την ΕΡΓΟΣΕ και τη χρηματοδότηση για τη μεταφορά τους από το Πράσινο Ταμείο. Πρόκειται για μία περιβαλλοντική δράση με τη δωρεά από την «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» ελαιόδεντρων που βρίσκονται εντός των απολλοτριούμενων εκτάσεων, που απαιτούνται για την κατασκευή των νέων σιδηροδρομικών έργων. Τα ελαιόδεντρα θα τοποθετηθούν σε περιοχή δίπλα από το άλσος του Αγίου Δημητρίου με σκοπό την ανάδειξή τους ως μνημεία φύσης και μαζί με προϋπάρχοντα ελαιόδεντρα να αποτελέσουν ένα μικρό ελαιώνα.

Ήδη τα πρώτα ελαιόδεντρα φυτεύθηκαν από ειδικό συνεργείο φύτευσης με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Πετρούπολης παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου και Καθαριότητας Φώτη Χριστόπουλου, του διευθυντή Περιβάλλοντος Βενετσιάνου Μανωλάκου και του αρμόδιου προϊστάμενου της ΕΡΓΟΣΕ Βασίλη Ξουράφα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Χριστόπουλο τις προσεχείς ημέρες θα δημιουργηθεί σύστημα αυτόματου ποτίσματος των ελαιόδεντρων ενώ θα καθαρισθεί ο περιβάλλων χώρος από ξερά δεντρά και χόρτα ενώ πλησίον των ελαιόδεντρων θα φυτευθούν αρωματικά θαμνώδη φυτά και βότανα.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Φώτης Χριστόπουλος δήλωσε για τη συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση του δήμου.

«Με τη φύτευση 40 ελαιόδεντρων στην ανατολική πλευρά του άλσους μας, παράλληλα στην αδιανοιχτη οδό Ηπείρου μαζί με τα υπάρχοντα ελαιόδεντρα που κυριάρχησαν στη περιοχή, σκοπεύουμε να γίνει ένας τυπικός ελληνικός ελαιώνας, που σε συνεργασία με τα σχολεία και φορείς της πόλης μας, θα γίνει εκπαιδευτικός και βιωματικός ώστε να μάθουν τα παιδιά μας την παραγωγική διαδικασία της ελιάς μέχρι του σημείου της περισυλλογής της από τα δέντρα. Σε δεύτερο πλάνο οι περίπατοι σε ένα τέτοιο χώρο δηλαδή ανάμεσα σε ελαιόδεντρα και βότανα της ελληνικής χλωρίδας καθώς και η εναλλαγή με τα πεύκα του άλσους θα προσδίδουν στον επισκέπτη – περιπατητή μια διαφορετική αισθητική που αλληλοσυμπληρώνεται. Να ευχαριστήσουμε το Πράσινο Ταμείο και την ΕΡΓΟΣΕ για την προσφορά των 40 ελαιόδεντρων».