Home Πετρούπολη Ένα Αστικό Βιοκλιματικό Πάρκο γεννιέται στην Πετρούπολη
Ένα Αστικό Βιοκλιματικό Πάρκο γεννιέται στην Πετρούπολη

Ένα Αστικό Βιοκλιματικό Πάρκο γεννιέται στην Πετρούπολη

0
0

Ένα νέο Αστικό Βιοκλιματικό Πάρκο μεταξύ του Άλσους του Αγίου Δημητρίου και πεζόδρομου της οδού Ηπείρου θα δημιουργηθεί στην Πετρούπολη.

Ένα νέο Αστικό Βιοκλιματικό Πάρκο θα δημιουργηθεί στην Πετρούπολη μεταξύ του Άλσους Αγίου Δημητρίου και του πεζόδρομου της οδού Ηπείρου, η οποία εκτείνεται έως την οδό Κερασόβου. Στους χώρους αυτούς, θα εγκατασταθούν μουσικά όργανα και παιχνίδια για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ενώ θα δημιουργηθεί χώρος χαλαρής άθλησης εφήβων και ενηλίκων, με ειδικό δάπεδο και όργανα εκγύμνασης.

Η μελέτη συμπεριλαμβάνει και τρία σχολικά συγκροτήματα, το 2ο & 5ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Πετρούπολης.

Στόχος της ανάπλασης, είναι η δημιουργία μιας πολυθεματικής διαδρομής αναψυχής και ψυχαγωγίας που θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, διευκολύνοντας την προσβασιμότητα, προσφέροντας ελεύθερους χώρους πρασίνου, ανάπαυσης, άθλησης & παιχνιδιού, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινωνική εγγύτητα.

Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας, εκπόνησε μελέτη που αφορά εργασίες ανάπλασης στη χωμάτινη διαδρομή

Ο αειφόρος σχεδιασμός της εν λόγω διαδρομής, βασίζεται σε βιοκλιματικές αρχές, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή αναβάθμιση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Αναβαθμίζοντας την παροχή υπηρεσιών του Δήμου Πετρούπολης προς τους πολίτες, οι προτεινόμενες επεμβάσεις, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της υπάρχουσας χωμάτινης διαδρομής με κατάλληλη διαμόρφωση του οδοστρώματός της και της οριοθέτησής της, φυτεύσεις με 800 νέα δέντρα, θάμνους και αναρριχώμενα φυτά, καθώς και τοποθέτηση ή βελτίωση του αστικού εξοπλισμού και του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος με το οποίο γειτνιάζει.

Η δημιουργία του εν λόγω αστικού βιοκλιματικού πολυθεματικού πάρκου, το οποίο θα συμβαδίζει με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις διεθνείς τάσεις της αρχιτεκτονικής τοπίου και του περιβαλλοντικού σχεδιασμού, θα έχει ως αποτέλεσμα την οικολογική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας.