Home Αιγάλεω Ένωση Γονέων Αιγάλεω: Τα σχολεία δεν μας περισσεύουν
Ένωση Γονέων Αιγάλεω: Τα σχολεία δεν μας περισσεύουν

Ένωση Γονέων Αιγάλεω: Τα σχολεία δεν μας περισσεύουν

0
0

Την αντίθεσή της για πιθανή συγχώνευση ή κατάργηση του του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, δηλώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων Αιγάλεω.

«Δεν δεχόμαστε συγχώνευση ή κατάργηση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων Αιγάλεω δηλώνοντας ξεκάθαρα την αντίθεσή της στην απειλούμενη έξωση, αλλά και σε πιθανή συγχώνευση ή κατάργηση του σχολείου. Οι γονείς ζητούν την στέγαση του σχολείου σε σύγχρονο και ασφαλές κτίριο.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει: «Το Αιγάλεω είναι ένας Δήμος με 8.500 μαθητές και σχολικά κτίρια στην πλειονότητα τους χτισμένα πριν και κατά  την δεκαετία του ‘80.

Το Αιγάλεω είναι μια περιοχή που υπέστη μεγάλο πλήγμα από τον σεισμό του 2019 με συνέπεια 4 σχολικά συγκροτήματα να τεθούν εκτός λειτουργίας και τα δύο εξ αυτών να είναι κατεδαφιστέα και να χρίζουν ανέγερσης νέων κτιρίων!

Επιπρόσθετα: Υποχρηματοδότηση, έλλειψη επαρκούς συντήρησης, φθορών , προβλήματα στεγανοποίησης, υγρασίας, σαθρών επιφανειών επιχρισμάτων, θέρμανσης κ.λπ.

Λίγα τα έργα και μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, πολλά τα κτιριακά ζητήματα που χρονίζουν και με την πάροδο των χρόνων διογκώνονται!

Στον Δήμο Αιγάλεω ένα Δημοτικό σχολείο, το 9ο, στεγάζεται σε κτίριο ενοικιαζόμενο! Χωρίς υπογεγραμμένο συμβόλαιο ενοικίασης από το 2019, με πρωτόδικη απόφαση έξωσης και εν αναμονή απόφασης Εφετείου (1/3/2022).

Σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα, καθώς και σε πολλά άλλα, οι γονείς του Αιγάλεω με συνεχείς οχλήσεις και κινητοποιήσεις διεκδικούμε και απαιτούμε τα αυτονόητα.

 Ασφαλή σχολική στέγη για τα παιδιά μας!

Για όλους τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω!

Δεν θα επιτρέψουμε :

Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου!

Τα σχολεία ΔΕΝ μας περισσεύουν!

Η σχολική στέγη, η ασφαλής σχολική στέγη, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας και οφείλει να αποτελεί μέγιστο μέλημα όλων!

Δεν το διαπραγματευόμαστε!

Η Πολιτεία, το ΥΠΑΙΘ και ο Δήμος είναι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να διευθετήσουν οριστικά το ζήτημα χτες!

Δηλώσεις προφορικές δεν μας καλύπτουν!

Ζητάμε έργα!

Δεν δεχόμαστε συγχώνευση ή κατάργηση του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω».