Home Xαϊδάρι Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου: Η αναλγησία της κυβέρνησης και του υπ. Υγείας «ξεπαραδιάζει» τους γονείς
Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου: Η αναλγησία της κυβέρνησης και του υπ. Υγείας «ξεπαραδιάζει» τους γονείς

Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου: Η αναλγησία της κυβέρνησης και του υπ. Υγείας «ξεπαραδιάζει» τους γονείς

0
0

Την απάντηση του ΕΟΔΥ για το αίτημα διεύρυνσης του ωραρίου ημερησίας λειτουργίας αλλά και την επέκταση λειτουργίας του κλιμακίου και τα Σαββατοκύριακα περιμένει η Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου

Το πρόβλημα με τη διενέργεια ράπιντ τεστ παραμένει ιδιαίτερα οξυμένο, καθώς παρά τις κατ’ επανάληψη παρεμβάσεις της Ένωσης Γονέων στον ΕΟΔΥ και τον Δήμο, για την επέκταση του ωραρίου ημερήσιας λειτουργίας του κλιμακίου, την εξυπηρέτηση των πολιτών τα σαββατοκύριακα, δεν έχει λάβει καμία θετική απάντηση.

Όπως αναφέρει η Ένωση Γονέων σε ανακοίνωσή της: «Ο ελλιπής σχεδιασμός, η υποστελέχωση, η απουσία σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία, οι λίγες μονάδες του ΕΟΔΥ βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, από τους οποίους έχει απαιτηθεί, καθώς είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι, να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, με την απαραίτητη χρηματοδότηση για να καλυφτούν οι ανάγκες σε δωρεάν τεστ, καθολικά για όλους. Καμία θετική απάντηση, κίνηση για να επιλυθεί το πρόβλημα,  αποδεικνύοντας και την αναλγησία τους.

Ωστόσο, οι οικογένειες είναι σε απόγνωση καθώς η οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς των μικρών μαθητών είναι τεράστια, αφού πρέπει να συνοδεύονται κατά τις απογευματινές ώρες που δε λειτουργεί δημόσια και δωρεάν δομή. Ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές, έχουν χάσει δεκάδες διδακτικές ώρες απο την αρχή της χρονιάς, περιμένοντας τις πρωινές ώρες να κάνουν ράπιντ, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν το απόγευμα.

Συνεχίζουμε, να πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για τα αυτονόητα, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας, με τα δεκάδες κρούσματα καθημερινά μέσα στα σχολεία μας,  επιτείνουν την ανησυχία, αποδιοργανώνουν την εκπαιδευτική καθημερινότητα, “ξεπαραδιάζουν” τους γονείς.

Την Τρίτη 15 Φλεβάρη η Ένωση πρόκειται να κάνει παράσταση στο Κέντρο Υγείας στο Χαϊδάρι ζητώντας να πραγματοποιούνται κατά τις απογευματινές ώρες τεστ για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».