Home Xαϊδάρι «Έφυγε» ο παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης
«Έφυγε» ο παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης

«Έφυγε» ο παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης

0
0

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός παραολυμπιονίκης, Χρήστος Αγγουράκης με συμμετοχή σε επτά Παραολυμπιακούς Αγώνες και μετάλλια στον ακοντισμό, τη σφαιροβολία και τη δισκοβολία.

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη 22/2/2022 ο Χρήστος Αγγουράκης, Έλληνας Παραολυμπιονίκης του στίβου, βυθίζοντας τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και την πόλη του Χαϊδαρίου στο πένθος. Ο Χρήστος Αγγουράκης, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε επτά Παραολυμπιακούς Αγώνες, άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη (22/02) στην Κόρινθο σε ηλικία 70 ετών.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός σε δήλωσή του για τον χαμό του Χρήστου Αγγουράκη αναφέρει:

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για τον θάνατο του συμπολίτη μας εμβληματικού Παραολυμπιονίκη Χρήστου Αγγουράκη.

Ο Χρήστος Αγγουράκης υπήρξε μια εμβληματική μορφή του αθλητισμού των Ατόμων με Αναπηρίες, ενώ ήταν ο παλαιότερος εν ενεργεία Έλληνας αθλητής με κινητικά προβλήματα.

Στη μακροχρόνια παραολυμπιακή καριέρα του κατέκτησε στον ακοντισμό ένα αργυρό μετάλλιο το 1992 και ένα χάλκινο το 1988 και στη σφαιροβολία δύο χάλκινα, το 1992 και το 2004 στην Αθήνα μπροστά στο Ελληνικό κοινό. Παράλληλα, το 1994 είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο ακόντιο, το 2003 ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο δίσκο, ενώ είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού.

Ο Χρήστος Αγγουράκης ήταν πολλά παραπάνω από ένας διακεκριμένος αθλητής. Ήταν ένας συμπολίτης μας με ήθος, ευγένεια, δυναμικότητα στη ζωή – όπως και στον αθλητισμό.  Σε αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του, ο Δήμος Χαϊδαρίου έδωσε  στο 1ο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Χαϊδαρίου το όνομα «Ολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης».

Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».