Home Ίλιον Ίλιον: Σταμάτησε η δίωξη ηλικιωμένης που έκλεψε σε σούπερ μάρκετ
Ίλιον: Σταμάτησε η δίωξη ηλικιωμένης που έκλεψε σε σούπερ μάρκετ

Ίλιον: Σταμάτησε η δίωξη ηλικιωμένης που έκλεψε σε σούπερ μάρκετ

0
0

Ηλικιωμένη έκλεψε κρέας και τυρί και απειλήθηκε με μήνυση από σούπερ μάρκετ την οποία απέσυρε στη συνέχεια μετά από παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ηλικιωμένη γυναίκα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαναγκάστηκε να κλέψει κάποια προϊόντα από κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Ίλιον το προηγούμενο Σάββατο. Έγινε όμως αντιληπτή από τους υπεύθυνους του καταστήματος και κλήθηκε η Αστυνομία.
Παρά τις παροτρύνσεις πελατών του σούπερ μάρκετ να μην οδηγηθεί η ηλικιωμένη στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος λέγοντας «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση». Κατόπιν τούτου οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν της υπόθεσης προσήγαγαν την 70χρονη στο αστυνομικό τμήμα. Η ηλικιωμένη δικαιολόγησε την πράξη της υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Όπως είπε δεν έχει καθόλου χρήματα λόγω του στεγαστικού δανείου το οποίο πληρώνει με τη σύνταξή της για να μην της πάρουν το σπίτι.

Οι αστυνομικοί θέλησαν να κλείσουν το θέμα χωρίς να προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες, εφόσον υπήρξε η πρόθεση να καλυφθεί το ποσό, όμως, η πίεση από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ήταν μεγάλη για να εκκινήσουν οι αστυνομικοί τη διαδικασία της μήνυσης σε βάρος της γυναίκας.

Νέα προσπάθεια από γείτονες της ηλικιωμένης έπεσε στο κενό καθώς σε επικοινωνία με το σούπερ μάρκετ αν και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση η αλυσίδα επέμενε πως «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Παράλληλα, ο Δήμος Ιλίου – στα όρια του οποίου βρίσκεται στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ – κινήθηκε άμεσα προκειμένου να διαπιστώσει γιατί η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε σε αυτή τη θέση, αν υπάρχει οποιαδήποτε παράλειψη από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ή αν η γυναίκα δεν είναι εγγεγραμμένη στις Κοινωνικές Δομές.

Από τον έλεγχο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Γιάννης Χαραλαμπόπουλος που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα όχι μόνο δεν είναι εγγεγραμμένη σε κάποια από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, αλλά δεν είναι καν κάτοικος Ιλίου.

Μετά από παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ υποχώρησε στην επιμονή της να μηνύσει την ηλικιωμένη, μετά από πέντε ημέρες και εφόσον έγινε γνωστή και πήρε διάσταση η υπόθεση.

Σε ανακοίνωση της η Lidl Ελλάς αναφέρει:

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοντική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μας λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε. Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει από την ντροπή της

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στο OPEN και αποκάλυψε ότι η γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».

«Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα πού μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο». Σύμφωνα με την γειτόνισσα, η γυναίκα παίρνει σύνταξη 10.000 ευρώ σύνταξη τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία που έρχεται από την Αμερική για να μπορεί να περπατάει.

«Την έχουμε με ηρεμιστικά. Μου είπε με κλάματα ότι πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σε κάποιον μεγάλο παράγοντα ποδοσφαίρου και του ζητούσε βοήθεια γιατί κάποτε είχε εργαστεί στην ομάδα».