Home Δυτική αθήνα ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

0
0

Υπονοούμενα για στοχευμένους και σκηνοθετημένους βανδαλισμούς αφήνει ο αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Δημήτρης Σωτηρόπουλος, σχετικά με πρόσφατες ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι σε παιδικές χαρές του δήμου.

 

Σύμφωνα με φωτογραφίες που παρουσίασε ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος στις 9 Μαρτίου φαίνεται ότι σε πλατεία του δήμου υπήρχαν εκτεταμένες ζημιές στην περίφραξη και προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Στις  11 Μαρτίου ο αντιδήμαρχος επανέρχεται στο θέμα με μία ανάρτηση που αφήνει υπονοούμενα για γνωστούς – αγνώστους, κάτι που παρατηρήθηκε και σε σχόλια πολιτών που μιλούν για δολιοφθορές από πλήττουν το κύρος του δημάρχου.

 

Με τη φράση, «Η Αγία Βαρβάρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, δεν ανέχεται σκηνοθετημένες κραυγές, ούτε θα μεταλλαχθεί στο μπάχαλο που ορέγονται οι ελλειμματικοί καταστροφείς και οι γνωστοί καταστροφολόγοι» ο κ. Σωτηρόπουλος αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά όσον αφορά την ταυτότητα των δραστών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του αντιδημάρχου Αγίας Βαρβάρας στο facebook

«Βανδαλίστηκε ξανά προ ολίγων ημερών μια ακόμη παιδική χαρά του δήμου μας. Η ένταση του μίσους και της μανίας όσων ξεσπούν στους χώρους που ανήκουν στα παιδιά μας, δε μπορεί παρά να γεννά ερωτηματικά. Σπασμένα ολοκαίνουργια παγκάκια και όργανα, διαλυμένες περιφράξεις, επικίνδυνα σπασμένα μπουκάλια κι υπολείμματα τροφίμων πεταμένα παντού.

 

 

Πόσο τυχαία είναι όλα αυτά άραγε, όταν επαναλαμβάνονται τακτικά με την ίδια ασυνειδησία;  Οι θρασύδειλοι δράστες δρουν από ότι φαίνεται  τις πρώτες πρωινές ώρες και αποδεδειγμένα πλέον συστηματικά, ακολουθώντας το ίδιο σχεδόν μοτίβο.   Από την άλλη πλευρά, αλγεινή εντύπωση αλλά και απορία προκαλούν τα σχόλια όσων επιχαίρουν με αυτή την παράσταση τραμπουκισμού και αποδίδουν ευθύνες στο δήμο. Λες και η βαναυσότητα δε μαυρίζει τις ψυχές όλων μας. Λες και δεν είναι παρόντες στις τιτάνιες προσπάθειες του δημάρχου Λάμπρου Μίχου να προσφέρει στα παιδιά μας όσο το δυνατόν τις καλύτερες παιδικές χαρές. Δυσκολεύομαι να ερμηνεύσω τα κίνητρα όποιου αναζητά ευκαιρία για να στρέψει το φακό σε εικόνες λεηλασίας, επιλέγοντας να αγνοεί κάθε δημιουργική δράση.

Η δημοτική αρχή δρα εξαρχής, με σαφή  προσανατολισμό. Εργαζόμαστε ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό τρόπος φύλαξης και προστασίας των δομών που έχουν στοχοποιηθεί. Μέχρι τότε, το μήνυμά μας είναι σαφές και απευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση :

Όσα αυτοί καταστρέφουν τη νύχτα, εμείς δε θα κουραστούμε να τα διορθώνουμε τη μέρα.  Η Αγία Βαρβάρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, δεν ανέχεται σκηνοθετημένες κραυγές, ούτε θα μεταλλαχθεί στο μπάχαλο που ορέγονται οι ελλειμματικοί καταστροφείς και οι γνωστοί καταστροφολόγοι».