Home Δυτική αθήνα ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΙΧΟΥ – ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΙΧΟΥ – ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΙΧΟΥ – ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

0
0

Ανοιχτή επιστολή για τις εξελίξεις στο 4ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία και όχι μόνο έστειλε η Ένωση Γονέων. Για αήθη επίθεση και αστήρικτες κατηγορίες απαντά η δημοτική αρχή.

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Ένωσης Γονέων και δημοτικής αρχής στην Αγία Βαρβάρα προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες με ανοιχτή επιστολή που απέστειλε η πρώτη και την απάντηση που έδωσε η δεύτερη.

Η Ένωση Γονέων κάνει λόγο για μη ενημέρωση από πλευράς δημοτικής αρχής, θέτοντας μια σειρά ερωτήματα για το 4ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία, αλλά και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ προτείνει  σωστό σχεδιασμό και κατανομή των σχολείων στην πόλη, σχολικά δρομολόγια για ασφαλή μετάβαση των μαθητών και γενικότερα αναβάθμιση των σχολείων

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ανοιχτή επιστολή για τις εξελίξεις που αφορούν το 4ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ο διάλογος και η διαβούλευση μεταξύ των φορέων στην πόλη μας έχει «καταργηθεί». Με δήλωση δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/06/2021!

Καταλήγουμε επίσης και σε αυτή τη διαπίστωση αφού η απόφαση που πάρθηκε από το δήμο για τις εξελίξεις στο 4ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία μας γνωστοποιήθηκε από τον τοπικό τύπο την περασμένη Κυριακή! Σαν να είναι κάτι που δεν μας αφορά!

Η Ένωση Γονέων καθώς και οι σχολικές επιτροπές φαίνεται να μην υφίστανται για το δήμο. Επιλέχθηκε να μην ενημερωθούν καν! Θεωρώντας ότι έτσι τους αποκόπτει από το θεσμικό τους ρόλο που η ίδια πολιτεία έχει αναγνωρίσει.

Η Ένωση Γονέων όμως έχει θεσμικό ρόλο, και ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΑ:

 Ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς.

 Όλα τα δεδομένα στο τραπέζι και όχι μυστικά συμβούλια πίσω από κλειστές πόρτες.

 Οι κάτοικοι, οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να μην αποκλείονται από αποφάσεις που τους αφορούν.

Γιατί οι κάτοικοι αυτής της πόλης δικαιούνται, τουλάχιστον, διάλογο όταν ανατρέπονται τα δεδομένα αξιοπρεπούς εκπαίδευσης των παιδιών τους προς το χειρότερο.

ΡΩΤΑΜΕ τον δήμο :

 Γιατί οι κάτοικοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν λόγο όταν δημιουργούνται σχολεία – πολυκατοικίες;

 Γιατί επιλέγει να εξυπηρετεί την κυβερνητική λογική περικοπών στην Παιδεία σε βάρος των κατοίκων;

 Ποιον εξυπηρετεί η χρήση του υπάρχοντος προαυλίου του 4ου Δημοτικού από δύο δημοτικά σχολεία (σε περίοδο πανδημίας);

 Μετά από αυτήν την αχρείαστη και πρωτότυπη «συστέγαση» των 4ου και 6ου Δημοτικών σχολείων ποια σχολεία έχουν σειρά; Και με ποια δικαιολογία;

 Γνωρίζει ο Δήμος ότι τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια – Λύκεια) βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας; Τα παιδιά μας διανύουν καθημερινά χιλιόμετρα και πολυσύχναστους ή κακοτράχαλους ανηφορικούς δρόμους (με σχεδόν ανύπαρκτα πεζοδρόμια) για την πρόσβαση σε αυτά.

 Ο Δήμος θέλει να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για το καλό των μαθητών και των οικογενειών τους; Γιατί δεν συζητά τη δημιουργία σχολικών δρομολογίων, που η Ένωση επανειλημμένα έχει ζητήσει;

 Γιατί επιλέχθηκε ο διάλογος πρώτα με τους εργολάβους και όχι με τους κατοίκους αυτής της πόλης;

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

1. Σωστό σχεδιασμό και κατανομή των σχολείων στην πόλη μας. Απαιτούμε τη μεταφορά του 3ου Γυμνασίου στην κάτω Αγία Βαρβάρα χωρίς να θυσιάζουμε υπάρχοντα σχολεία.

2. Σχολικά δρομολόγια, ώστε τα παιδιά της πόλης να φτάνουν με ασφάλεια στα σχολεία τους. Οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας διασχίζουν ολόκληρη την πόλη και άλλοι σκαρφαλώνουν στα όρια της οικιστικής δομής της με κάθε καιρό προκειμένου να φτάσουν στα Γυμνάσια – Λύκεια.

3. Να κατανοήσει ο δήμος ότι η Δημοκρατία είναι μια συμμετοχική διαδικασία που λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες των πολλών, δεν λειτουργεί με το «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Η πόλη μας αποτελείται, κυρίως, από κτίρια διώροφα. Δεν περιμέναμε από τη δημοτική αρχή να στοιβάζει τα παιδιά μας σε πολυώροφα κτίρια με συρρικνωμένα προαύλια.

Ο δήμος οφείλει να αγωνιστεί μαζί με τις οικογένειες των μαθητών για να αναβαθμιστούν τα σχολεία! Όχι απέναντί τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το δήμαρχο άμεση συνάντηση.

Αφορά τη διαβίωσή μας και την εκπαίδευση των παιδιών μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες σε καιρούς πανδημίας.

Δεν θα δεχτούμε καμία υποβάθμιση, καμία έκπτωση και παραχώρηση από όσους εκλέξαμε να διαχειριστούν δημοκρατικά, με συνέπεια και υπεύθυνα την τύχη της πόλης μας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για αήθη επίθεση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κατά της δημοτικής αρχής για ανύπαρκτους λόγους και με αστήρικτες κατηγορίες κάνει λόγο στην απάντησή του ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά αναφέρει:

α) η δημοτική αρχή έχει λάβει την πολιτική εντολή να διοικήσει το δήμο και να ικανοποιήσει τις ανάγκες της πόλης στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου 2019. Αν κάποιοι θέλουν να καθορίζουν την πορεία της πόλης, θα έπρεπε να βάλουν υποψηφιότητα στις εκλογές ή αφού έβαλαν, να τις κερδίσουν.

β) η ανάγκη για την κατασκευή Γυμνασίου στην περιοχή της κάτω Αγίας Βαρβάρας δεν είναι διαπραγματεύσιμη και αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη της δημοτικής αρχής.

γ) η εγκατάλειψη του θέματος από την προηγούμενη δημοτική αρχή και οπωσδήποτε από την Ένωση δεν μπορεί να ξεπλυθεί από όψιμες οιμωγές για δήθεν παραβίαση δημοκρατικών κανόνων.

δ) Η κατασκευή φανταστικών ανεμόμυλων είναι για να δικαιολογηθεί άλλη μία τυφλή, ανοίκεια επίθεση κατά της δημοτικής αρχής, κάτι που γίνεται εξακολουθητικά και δεν μας εκπλήσσει.

ε) τις αποφάσεις, αφενός για να ανατεθεί η έρευνα για την δυνατότητα στέγασης του Γ΄ Γυμνασίου στην κάτω Αγία Βαρβάρα και αφετέρου για να ζητηθεί η χρηματοδότηση της αντίστοιχης δαπάνης, τις έλαβαν νομίμως, μετά από νόμιμες προσκλήσεις και εισηγήσεις, τα αρμόδια συλλογικά όργανα του δήμου και υπάρχουν δημόσια έγγραφα. Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τις αντίστοιχες διαδικασίες που τυχόν ακολουθήθηκαν από τη διοίκηση της Ένωσης.

στ) το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για όλα τα παιδιά της πόλης, τα τωρινά και τα επόμενα, είναι προφανές ότι υπερβαίνει το αναμφισβήτητο ενδιαφέρον των μελών της διοίκησης της Ένωσης για τα παιδιά τους.

ζ) η αλήθεια είναι ότι δεν τους θυμόμαστε όταν με τεράστιες προσπάθειες κάναμε όλα τα σχολεία πρωινά, ίσως γιατί τότε δεν είχαν παιδιά. Εμείς όμως ήμασταν εκεί και για τα δικά τους παιδιά που επρόκειτο να ‘ρθουν.

ζ) Ωστόσο, επειδή υπάρχει χρόνος για αναζήτηση προτάσεων, αναμένουμε την καλύτερη πρόταση της Ένωσης για την στέγαση του Γ΄ Γυμνασίου και γιατί όχι και Λυκείου στην κάτω Αγία Βαρβάρα.