Home Δυτική αθήνα ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ 
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ 

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ 

0
0

Η ανάπλαση του ρέματος Εσχατιάς ήταν το αντικείμενο συνάντησης και συζήτησης του δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρου Τσίρμπα με τον υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

 

 

Σύμφωνα με τη μελέτη το έργο θα αλλάξει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην περιοχή του ρέματος και θα περιλαμβάνει χώρους αθλητισμού, περιπάτου, ποδηλατόδρομους, αλλά και πράσινο.

 

ΣΤ. ΤΣΙΡΜΠΑΣ: ΕΡΓΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ

Σε ανάρτηση που έκανε στο FB ο κ. Τσίρμπας αναφέρει:

«Μια δημιουργική συνάντηση με πρωτοβουλία του Αν. υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή του δυτικού τομέα Αθηνών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη συμμετοχή του αρμόδιου υφ. Υποδομών Γιάννη Α. Κεφαλογιάννη, όπου συζητήσαμε εκτενώς και συμφωνήσαμε για την αναγκαιότητα της ανάπλασης του ρέματος της Εσχατιάς. Ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους Δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Ιλίου. Η μελέτη προβλέπει δημιουργία χώρων περιπάτου , ποδηλατόδρομου , αθλητικών δομών καθώς και ενίσχυση του πρασίνου και του φωτισμού. Ένα μεγάλο έργο ύψους 20.000.000€ που θα αλλάξει τη ζωή όσων κατοικούν στις κοίτες του ρέματος και όχι μόνο. Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων με ένα έργο εμβληματικής αξίας για την περιοχή».

 

ΜΙΛΤ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ

Σε ανάρτηση που έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο FB αναφέρει:

«Είχα χθες τη χαρά να συναντηθώ με τους καλούς φίλους, τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρο Τσίρμπα, δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού και τον δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο και να συζητήσουμε για τα θέματα που απασχολούν τη Δυτική Αθήνα.

Μαζί τους και με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Α. Κεφαλογιάννη συμφωνήσαμε ότι όλοι μαζί, κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για τα τοπικά προβλήματα και να συνεργαζόμαστε, για να στηρίξουμε τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας με έργα, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διευθέτηση και η αναμόρφωση του ρέματος Εσχατιάς, που πρέπει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και να ολοκληρωθεί άμεσα. Είναι ένα έργο πνοής, με μεγάλη περιβαλλοντική σημασία, που θα μεταμορφώσει την περιοχή και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.»