Home Δυτική αθήνα ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

0
0

Αντίθετη με της διεξαγωγή μίας ακόμη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργυρών – Καματερού με τηλεδιάσκεψη δηλώνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Απούσα στην συνεδρίαση της 22ας Σεπτεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου των Αγίων Αναργύρων – Καματερού, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης θα είναι η Λαϊκή Συσπείρωση θέλοντας να δηλώσει την αντίρρησή της σε αυτή τη διαδικασία.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει ότι αό τις 2 Ιουνίου έχει ζητήσει οι συνεδριάσεις να γίνονται δια ζώσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από τις 2 Ιούνη έχουμε θέσει το θέμα οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται δια ζώσης, σε κατάλληλο χώρο (υπάρχουν τέτοιοι χώροι στο Δήμο), με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Για να διεξάγεται με μεγαλύτερη ευκολία η συζήτηση και το κυριότερο να μπορούν να παρεμβαίνουν με τη φυσική παρουσία φορείς και δημότες για ζητήματα που τους απασχολούν. Τότε ο Δήμαρχος είχε πει ότι υπάρχει δυνατότητα πλέον για δια ζώσης συνεδριάσεις και μάλιστα με ζωντανή μετάδοση.

Έκτοτε η δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, αλλά τρεισήμισι μήνες μετά μας καλεί εκ νέου στις 22.9 σε μια ακόμη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που όλα έχουν ανοίξει. Άραγε, που κολλάει το θέμα…; Η ερώτηση είναι μάλλον ρητορική καθώς φαίνεται για μια ακόμα φορά ότι η δημοτική αρχή σχεδιάζει με βάση τις δικές της σκοπιμότητες, όπως όταν καθυστερούσε για μήνες να γίνει ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων που γίνονταν με τηλεδιάσκεψη. 

Επιπλέον, η ευαισθησία… της στο νομικό πλαίσιο είναι άκρως επιλεκτική. Επικαλέστηκε την πρόνοια του για δια περιφοράς συνεδριάσεις προκειμένου να περάσει τη συγκρότηση του «αναπτυξιακού» οργανισμού και να αποφύγει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά τώρα δεν «καίγεται» για την υλοποίηση της εγκυκλίου που προβλέπει δια ζώσης συνεδριάσεις.

Εκτός, εάν φοβάται για λόγους υγειονομικούς, οπότε θα έπρεπε να είχε κάνει φασαρία για τα σχολεία που ανοίγουν με 25 μαθητές ανά τάξη και πρωτόκολλα λάστιχο. Πράγμα βέβαια που δε συνέβη ποτέ…

Είναι προκλητικό για την κοινή λογική ότι στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που καλούμαστε να γίνει με τηλεδιάσκεψη, ένα εκ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η έγκριση πραγματοποίησης πολιτιστικής εκδήλωσης στην αίθουσα του «Μαρία Έλενα» στις 18/10!

Τέλος, να θυμίσουμε ότι στην Οικονομική Επιτροπή, όπου η κυβέρνηση που στηρίζει η δημοτική αρχή της έχει δώσει την πλειοψηφία και μάλιστα κατόπιν των εκλογών, οι συνεδριάσεις εδώ και μεγάλο διάστημα γίνονται δια ζώσης…

Η Λαϊκή Συσπείρωση δε θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της τη συνεδρίαση της Τετάρτης 22ης Σεπτέμβρη που έχει προσδιορισθεί να γίνει με τηλεδιάσκεψη γιατί η δημοτική αρχή προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι «γύρω γύρω Σάββατο και εδώ Κυριακή»…