Home Δυτική αθήνα ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΩΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ [upd]
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΩΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦΤΑΣΕ  Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ [upd]

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΩΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ [upd]

0
0

Θερμό επεισόδιο μεταξύ του αντιδημάρχου καθαριότητας του Δήμου Αγ. Αναργύρων και της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του δήμου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συνδικάτου ΟΤΑ αλλά και την καταδίκη της συμπεριφοράς του αντιδημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος έχει κάνει αναφορά  στην εργαζομένη της υπηρεσίας πρασίνου ότι «καθόταν εν ώρα υπηρεσίας», ενώ η εργαζομένη και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του δήμου υποστηρίζει ότι είχε νιώσει αδιαθεσία λόγω πάθησης από την οποία υποφέρει, αλλά και από την υπερβολική ζέστη.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το συγκεκριμένο επεισόδιο συζητήθηκε κατόπιν αιτήματος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δήμαρχο να το αποδίδει στην ένταση τη στιγμής και να δηλώνει ότι η αναφορά θα αποσυρθεί. Τελικά όμως με ψήφους  21-14 το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την επίθεση του αντιδημάρχου αναφέροντας στην απόφαση: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού καταδικάζει τη χυδαία επίθεση του αντιδημάρχου καθαριότητας προς την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο».

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Να σημειωθεί ότι οι σύμβουλοι της διοίκησης ψήφισαν κατά.

 

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο ΟΤΑ κάνει λόγο για αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Μετά από παρέμβαση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ ΟΤΑ και το πλήθος των ψηφισμάτων από Σωματεία του κλάδου που κατατέθηκαν, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού καταδίκασε τη χυδαία λεκτική επίθεση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας απέναντι στην Γενική Γραμματέα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Συγκεκριμένα το σύνολο όλων των δημοτικών παρατάξεων υπερψήφισε την εισήγηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και καταδίκασε την χυδαία, λεκτική επίθεση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας με μοναδική παρασπονδία τον Δήμαρχο και τη παράταξη του που προσπάθησαν να πείσουν το σώμα ότι ήταν μια άτυχη στιγμή. Όμως τα γεγονότα ήρθαν να διαψεύσουν και το Δήμαρχο και τη παράταξη του αφού το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν ήταν το μοναδικό, παρόμοια περιστατικά υπήρχαν και στο παρελθόν.

Και από αυτό το περιστατικό καταλαβαίνουμε ότι η ένταση της επίθεσης από τη μεριά της κυβέρνησης και των δημάρχων το επόμενο διάστημα θα ενταθεί. Η ύπαρξη ενός μαχητικού σωματείου που συσπειρώνει τους εργαζόμενους, μάχεται για τα συμφέροντα τους, τους βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής, τους ενοχλεί και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να το υπονομεύσουν.

Για ακόμα μια φορά καλούμε το Δήμαρχο των Αγίων Αναργύρων Καματερού να πάρει μέτρα. Κανένας Αντιδήμαρχος και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να βρίζει και να χυδαιολογεί απέναντι στους εργαζόμενους γιατί δεν του κάνουν «τα χατίρια».

Καλούμε και όλους του συναδέλφους να πλαισιώσουν ακόμα περισσότερο το σωματείο τους που αποτελεί την μόνη λύση απέναντι στην πολιτική τους.

 

[upd] ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ερώτηση για τη χυδαία επίθεση που έκανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αγίων Αναργύρων – Καματερού στην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου.

Παραθέτουμε την Ερώτηση: «Περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας έλαβε χώρα στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού την Τετάρτη 8 Ιουλίου. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο χώρο του αμαξοστασίου, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων για εργασιακά θέματα, παρενέβη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο οποίος με χυδαίο ύφος επιτέθηκε στην πρόεδρο του Σωματείου, φτάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιήσει χυδαίες ύβρεις.

Η επίθεση αυτή καταδικάστηκε από σωματεία εργαζομένων στους Δήμους. Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού που στη συνεδρίασή του στις 15 Ιουλίου έλαβε την ακόλουθη απόφαση: “Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού καταδικάζει τη χυδαία επίθεση του αντιδημάρχου Καθαριότητας προς την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο”.

Οι ισχυρισμοί της δημοτικής αρχής ότι πρόκειται για ατυχές περιστατικό δεν ισχύουν γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος προβαίνει σε ενέργειες που έχουν καταδικαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση στους Δήμους και να μην επαναληφθούν περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας;».