Home Άγ. Ανάργυροι - Kαματερό ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Εξηγήσεις για το μπάζωμα υπόγειου κάδου απορριμμάτων ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Εξηγήσεις για το μπάζωμα υπόγειου κάδου απορριμμάτων ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Εξηγήσεις για το μπάζωμα υπόγειου κάδου απορριμμάτων ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση

0
0

Το μπάζωμα ενός υπόγειου τσιμεντένιου κάδου απορριμμάτων από το Δήμο Αγίων Αναργύρων προκάλεσε τις αντιδράσεις των περιοίκων και της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Στο μπάζωμα υπόγειου τσιμεντένιου κάδου απορριμμάτων επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών στην περιοχή της Ανάκασας προχώρησε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής καθώς η λειτουργία τους εδώ και χρόνια έχει βελτιώσει την εικόνα στη αποκομιδή απορριμμάτων.

 

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο δήμο Θοδωρή Σκολαρίκο που επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το μπάζωμα έγινε επειδή οι φθορές του συγκεκριμένου κάδου είχαν ως συνέπεια την πρόκληση ζητημάτων υγιεινής (στραγγίσματα από τα σκουπίδια κ.α.) και η επισκευή τους δεν είναι εφικτή επειδή η τεχνολογία αυτή είναι παρωχημένη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων αναφέρει: «Με αφορμή το μπάζωμα του συγκεκριμένου κάδου και δεδομένου ότι οι κάδοι αυτοί έχουν πληρωθεί από την κεντρική και τοπική φορολογία των δημοτών, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε  να υπάρξει άμεσα ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και απέστειλε αίτημα στη δημοτική αρχή με τα ακόλουθα ερωτήματα:

-Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός υπογείων κάδων του ιδίου τύπου στο Δήμο;

-Πόσοι από αυτούς έχουν υποστεί ζημιές;

-Με βάση τις ζημιές αυτές, ποια ζητήματα υγιεινής προκύπτουν για τους περιοίκους;

-Έχει υπάρξει εκτίμηση σχετικά με το κόστος συντήρησης τους, προκειμένου το σύνολο των κάδων να καταστούν λειτουργικοί και ασφαλείς για τους κατοίκους;»