Home Άγ. Ανάργυροι - Kαματερό ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

0
0

Το Δημοτικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού ετοιμάζεται να εκκινήσει το νέο κύκλο μαθημάτων για το 2022.

 

 

Για δεύτερη χρονιά το Ελεύθερο Δημοτικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Αγίων  Αναργύρων-Καματερού (ΕΔΑΠ) ανοίγει τις «πύλες» του για να υποδεχτεί τους δημότες στις 12 Οκτωβρίου 2022. Ο χειμερινός κύκλος μαθημάτων θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου 2022.

 

Πλήθος έγκριτων επιστημόνων, πανεπιστημιακών δασκάλων, διδακτόρων και ερευνητών θα πραγματοποιήσουν διαλέξεις στο ΕΔΑΠ υλοποιώντας για μία ακόμη χρονιά το όραμα της Δημοτικής Αρχής του Σταύρου Τσίρμπα, που θέτει ως προτεραιότητα το αγαθό της παιδείας.

 

 

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι:

  • Δρ. Δανέζης Μάνος, αστροφυσικός
  • Δρ. Θωμαΐδης Νικόλαος, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • κ. Φλουρής Γιώργος. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • κ. Τσιναρέλης Γιώργος καθηγητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού,
  • κ. Υφαντής Κωνσταντίνος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • κα. Μαριακάκη Αγνή, ψυχολόγος και κοινωνική ερευνήτρια
  • Δρ. Κουκουλάς Ιωάννης, Ιστορικός Τέχνης & Διδάκτωρ στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
  • Δρ. Δελή Ερμιόνη καθηγήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων στο παρακάτω link:

https://agan.gov.gr//πρόγραμμα-εδαπ-2022-23

Τα μαθήματα του ΕΔΑΠ θα πραγματοποιούνται είτε δια ζώσης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων (Αγ.Αναργύρων 45, Άγ. Ανάργυροι)  κάθε Τετάρτη από τις 19.00 έως τις 21.00, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης μέσω της πλατφόρμας zoom. Επισημαίνεται ότι στην αίθουσα υπάρχει προσβασιμότητα και σε ΑμεΑ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής  ξεκινούν σήμερα 19/9/22 και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνεται ότι όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι από την περασμένη χρονιά στο ΕΔΑΠ δεν χρειάζεται να προχωρήσουν εκ νέου σε επανεγγραφή.

Μπορείτε να εγγραφείτε ηλεκτρονικά στο παρακάτω link:

https://bit.ly/3UlTAMc

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στο τηλ. 2132023659 και στο 6973770245 από τον Ειδικό Σύμβουλο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. George GatzelisΓκατζέλη Γιώργο.

Email επικοινωνίας: edap@agankam.gov.gr

Η φοίτηση στο ΕΔΑΠ είναι δωρεάν. Σε όσους παρακολουθήσουν ολοκληρωμένα τους κύκλους γνώσης θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας του ΕΔΑΠ επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία σε κάθε πολίτη να διευρύνει την παιδεία του με νέα φιλοσοφία, με μια στροφή σε νέες κατευθύνσεις και γνωστικούς ορίζοντες.

Ο  Σταύρος Τσίρμπας, Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-ΚαματερούΣταύρος Τσίρμπας δήλωσε σχετικά με τη συνέχιση του ΕΔΑΠ: «Συνεχίζουμε τη λειτουργία του Ελεύθερου Δημοτικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ένα εγχείρημα που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και αγαπήθηκε εξίσου από νεότερους αλλά και μεγαλύτερους. Θέλουμε όλοι οι δημότες μας να έχουν την ευκαιρία για μάθηση και να μπορέσουν να διανθίσουν τις γνώσεις τους με επίκαιρα και διαχρονικά θέματα.

Εύχομαι καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλους».