Home Δυτική αθήνα ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΑ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΑ

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΑ

0
0

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 28/5 ΣΤΙΣ 5 μ.μ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

 

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι της Αγ. Τριάδας Καματερού ενάντια στην νομιμοποίηση και λειτουργία του ΣΜΑ στην περιοχή τους που θα σημάνει την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής στην οποία ζουν.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ  ΠΕΜΠΤΗ 28/5/20 ΚΑΙ ΩΡΑ 5μμ

Συγκεντρωνόμαστε 5μμ στην πλατεία που βρίσκεται επί της οδού Ιφιγένειας και Γληνού (απέναντι από το ΠΡΟΠΟ),γειτονιά Αγ. Τριάδας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.

 

Εμείς οι  κάτοικοι της γειτονιάς της Αγ. Τριάδας που μαζευτήκαμε πριν 2 εβδομάδες και με υπόμνημα απαιτήσαμε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, η απόφαση της κυβέρνησης για την νομιμοποίηση του παράνομου  ,Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, με την ονομασία «προσωρινό ΣΜΑ», δηλαδή την έγκριση της παράνομης λειτουργούσας εγκατάστασης , χωρίς να ληφθούν υπόψη πως στα 50 μέτρα μένουν κάτοικοι που θέτει την υγεία μας το υπέρτατο αγαθό σε κίνδυνο, καθώς και η όχληση που ήδη υπάρχει και θα οξυνθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, παρευρεθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο διαπιστώσαμε τα εξής:

Από την στάση της διοίκησης του δήμου και τα λόγια της φάνηκε καθαρά, ότι ήταν δικιά της απαίτηση και επιλογή.

Ακόμη δεν τέλειωσε ο κίνδυνος της πανδημίας και ο φόβος για την υγεία και την ζωή και με τον λαό σε καραντίνα και αντί να βελτιώσουν τις συνθήκες υγιεινής που είναι αναγκαίες για την προστασία μας, η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την διοίκηση του δήμου προχωρήσανε αυτό το σχέδιο , σαν να μην έχει συμβεί τίποτε, προσθέτοντας  ένα ακόμη κίνδυνο στο κεφάλι μας .

Διαπιστώσαμε πως η διοίκηση σαν να μην γνώριζε τι σημαίνει Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν θα γίνει ΣΜΑ και πως θα πρέπει να πιστέψουμε αυτό που μας λέει κι ότι μόνο κλαδέματα θα τοποθετούν στο χώρο!!!

Η κυβέρνηση στον περιβαλλοντοκτόνο νόμο που ψήφισε μέσα στην πανδημία νομιμοποιεί τους 23 παράνομους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και δίνει την δυνατότητα  στον υπουργό και στην αποκεντρωμένη διοίκηση, να αποφασίζει την υλοποίηση όλων των σχεδίων διαχείρισης των σκουπιδιών. Η διοίκηση του δήμου το γνωρίζει πολύ καλά αυτό εκ των έσω.

Αφού ο υπουργός και η αποκεντρωμένη διοίκηση αποφασίζει για την λειτουργία του, πως είναι δυνατόν η διοίκηση του δήμου να μας δίνει υποσχέσεις;  Ή μήπως ο Δήμαρχος και η διοίκησή του γνωρίζοντας πως, από δω και πέρα η Επιτροπή ποιότητας ζωής παρακάμπτοντας και το Δημοτικό συμβούλιο μπορεί να  αποφασίζει, προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη τα μάτια και μετά βλέπουμε;

Μήπως για αυτό επέμενε να μην βγει απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά ένα απλό ψήφισμα, που δεν δεσμεύει επί της  ουσίας κανέναν;

Και βέβαια δεν είναι καθόλου αφελής η διοίκηση σε αυτό. Αντίθετα  γνωρίζει πως με τον νόμο που αλλάχτηκε μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση μέσω της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής παρακάμπτει το δημοτικό συμβούλιο και δίνει  τη δυνατότητα στη διοίκηση του δήμου να αποφασίζει σε ζητήματα περιβάλλοντος, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν το σχέδιο πόλης και την χρήση γης.

Και ο νόμος στο άρθρο 92 αυτό λέει: πως είναι προσωρινή η λειτουργία του παράνομου ΣΜΑ μέχρι να αλλάξει το σχέδιο πόλης και το χωρικό σχέδιο της πόλης, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟ. Και όπως προβλέπει αυτός ο νόμος δεν προϋποθέτει μελέτες για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων για την λειτουργία του.

Με απλά λόγια για το περιβάλλον, τη χρήση γης και το σχέδιο πόλης θα αποφασίζει ο δήμαρχος ως μονάρχης.

Όπως λέει ο λαός μας έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι!!!!!

Εμείς οι κάτοικοι εναντιωθήκαμε στην κακοποίηση της γειτονιάς μας που γίνεται πολλά χρόνια τώρα, με την μετατροπή της σε σκουπιδότοπο από τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται χρόνια τώρα με την συναίνεση των εκάστοτε διοικήσεων του Δήμου. Δηλώσαμε πως δεν θα ανεχτούμε άλλο, την κακοποίηση του περιβάλλοντός μας και της υγείας μας, δεν θα ανεχτούμε την νομιμοποίηση της κάθε παρανομίας τσαλαπατώντας την υγεία και την ζωή μας .

«Μετά από συνελεύσεις, παρεμβάσεις και πιέσεις της γειτονιάς, η διοίκηση αναγκάστηκε στο δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 19/5/2020 να υποχωρήσει και ψήφισε, την πολιτική απόφαση πως δεν θα λειτουργήσει ΣΜΑ στη γειτονιά.»

Θα μας βρίσκουν απέναντι, σε οτιδήποτε δημιουργεί όχληση στην ζωή μας, την υγεία μας και  την ομορφιά που αξίζει η γειτονιά μας και συνεχίζουμε!!.

Απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε υλοποίηση και αποχώρηση, τέτοιων εγκαταστάσεων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) από την γειτονιά μας. Να καθαριστεί ο χώρος από τον δήμο και να φύγουν όλες οι δραστηριότητες που δεν συνάδουν με τον χώρο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ