Home Δυτική αθήνα ΑΙΓΑΛΕΩ: ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΠΕΝΤΕ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΙΓΑΛΕΩ: ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΠΕΝΤΕ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΙΓΑΛΕΩ: ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΠΕΝΤΕ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

0
0

ΣΕ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

Πέντε σχολεία του δήμου Αιγάλεω επλήγησαν από τον σεισμό στις 19 Ιουλίου 2019 και μετά από αυτοψία των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κρίθηκε ότι έπρεπε να επισκευαστούν πριν δοθούν σε χρήση.

Με την εξεύρεση από τη νέα δημοτική αρχή των κατάλληλων κτιρίων, στο πρώην 15ο Δημοτικό και πρώην 2ο Λύκειο και με τη μεταστέγαση τμημάτων στο 2ο Γυμνάσιο και στο 5ο Δημοτικό, αποφεύχθηκε η απογευματινή βάρδια για τα 7ο, 11ο, 17ο και Ειδικό Δημοτικά Σχολεία.

Η μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου αποδείχθηκε πιο δύσκολη και πιο χρονοβόρα αλλά τελικά λύθηκε με την  απογευματινή βάρδια στο 4ο Γυμνάσιο.

Ο δήμος Αιγάλεω ξεκίνησε  και τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην 6ου Δημοτικού και πολύ σύντομα, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα μεταστεγαστεί το 1ο Γυμνάσιο σε πρωινή βάρδια. Ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας σε δήλωσή του επισημαίνει: “Με την παρέλευση σαράντα ημερών και ευρισκόμενοι κοντά στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την σκληρή, εργώδη, κοπιαστική και με περίσσευμα αλληλεγγύης, συμβολή των εργαζομένων του Δήμου μας, που απέδειξαν, ακόμη μια φορά, με τη θέληση και τον επαγγελματισμό τους, ότι δεν εργάζονται απλώς, αλλά νοιάζονται.

Η Διοίκηση και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου παρακολουθούν και επισπεύδουν την πρόοδο των εργασιών, ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στους μαθητές των σχολείων μας, δηλώνουμε πως όχι μόνο δεν ξεχάστηκαν αλλά ήταν και παραμένουν προτεραιότητα μας, αποτελούν το μέλλον της πόλης μας και πιστεύουμε σ’ αυτούς”.