Home Άγ. Ανάργυροι - Kαματερό Αναταραχή στις σχέσεις Δ.Ρ.Α.Σ.Η. – Δήμου Αγ. Αναργύρων για την αλλαγή στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο
Αναταραχή στις σχέσεις Δ.Ρ.Α.Σ.Η. – Δήμου Αγ. Αναργύρων για την αλλαγή στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο

Αναταραχή στις σχέσεις Δ.Ρ.Α.Σ.Η. – Δήμου Αγ. Αναργύρων για την αλλαγή στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο

0
0

Δεν συντρέχει κανένας λόγος αναστάτωσης ξεκαθαρίζει ο Αντιδήμαρχος Ζήσης Πότσης υποστηρίζοντας ότι δεν θα αποκλειστεί η Δ.Ρ.Α.Σ.Η. από τη λειτουργία της κοινωνικής δομής.

Η αλλαγή λειτουργίας στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο, δομής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού προκάλεσε προσωρινή αναταραχή στις σχέσεις της ομάδας εθελοντών Δ.Ρ.Α.Σ.Η. με τον Δήμο. Η τοποθέτηση δημοτικού υπαλλήλου στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο από πλευράς της δημοτικής αρχής στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο με σκοπό την πενθήμερη λειτουργία του, θεωρήθηκε ως προσπάθεια αποκλεισμού της Δ.Ρ.Α.Σ.Η.Σ και των εθελοντών της από τη λειτουργία του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Ζήσης Πότσης που σε δήλωσή του στον «Μ» ξεκαθάρισε ότι το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο θα λειτουργεί με τη συνεργασία της Δράσης, της οποίας η προσφορά είναι αναμφισβήτητη. Όπως είπε χαρακτηριστικά «μέχρι τώρα το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο λειτουργούσε δύο φορές την εβδομάδα με εθελοντές της Δ.Ρ.Α.Σ.Η.Σ.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων μέσω του προγράμματος πρόσληψης ανέργων  55+ προχώρησε στην πρόσληψη εργαζομένου για το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο που θα δίνει τη δυνατότητα πενθήμερης λειτουργίας του». Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου θα γίνεται με τη συνεργασία της Δ.Ρ.Α.Σ.Η.Σ της οποίας η προσφορά είναι μεγάλη και γνωρίζει καλύτερα πως θα πρέπει να λειτουργεί. Τέλος τόνισε πως η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν χωρίς λόγο και πως ο ίδιος είχε επαφή με τους υπεύθυνους της εθελοντικής ομάδας για να λυθεί η όποια παρεξήγηση.

Η ανακοίνωση της Δ.Ρ.Α.Σ.Η.  

Η ομάδα εθελοντών Δ.Ρ.Α.Σ.Η είναι η παλαιότερη εθελοντική ομάδα που έχει συσταθεί στο Δήμο μας, μετά από σειρά σεμιναρίων που έλαβαν χώρα το 2007 υπό την αιγίδα της διεύθυνσης της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Μία από τις πρώτες ιδέες μας, η οποία και υλοποιήθηκε άμεσα, ήταν η δημιουργία του «Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου», που αποτελεί δομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας, πάντα με τη στήριξη και την εποπτεία της Δ.Ρ.Α.Σ.Η. και των εθελοντών της. Πριν λίγες μέρες με λύπη πληροφορήθηκα πως η συγκεκριμένη δομή (το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο) περνά εξ ολοκλήρου στα χέρια του Δήμου, χρησιμοποιώντας δημοτικούς υπαλλήλους, αποκλείοντας έτσι την συμμετοχή της ομάδας μας από αυτή τη δραστηριότητα, που με κόπο χτίσαμε και αναδείξαμε προς όφελος, των δημοτών που ανήκουν σε ευπαθείς και αδύναμες οικονομικά ομάδες.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, πραγματοποιήθηκαν πολλές αποστολές με κοινή απόφαση της ομάδας Δ.Ρ.Α.Σ.Η. και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Άξιο αναφοράς είναι πως στη πλειοψηφία, οι αποστολές αυτές πραγματοποιήθηκαν με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα της προέδρου και λοιπών εθελοντών. Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους εθελοντές, σε όποιο πόστο κι αν βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, στήριξαν την προσπάθεια μας στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο.

Ευχαριστώ πολύ τους πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γονέων και όλους τους φορείς για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους. Αυτή η προσπάθεια ήταν ένα κομμάτι της ζωής μας και σίγουρα την εμπειρία που αποκτήσαμε στο χώρο αυτό δεν μπορεί να μας την στερήσει κανείς.

Η Δ.Ρ.Α.Σ.Η παραμένει η πρώτη εθελοντική ομάδα του Δήμου μας και θα συνεχίζει να συμμετέχει σε ενέργειες προς όφελος του πολίτη, εφόσον επιτρέπεται βάσει του καταστατικού μας.

Ο Εθελοντισμός είναι θεμέλιος λίθος της ομάδας μας και στάση ζωής. Δεν έχει τιμή δεν αγοράζεται μα έχει αξία.

Οι εθελοντές δεν λαμβάνουν αμοιβή , όχι επειδή είναι άχρηστοι , αλλά επειδή είναι ανεκτίμητοι, – Sherry Anderson

Με εκτίμηση Πέττα Διονυσία
Πρόεδρος ομάδας εθελοντών Αγίων Αναργύρων – Καματερού ΔΡΑΣΗ.