Home Πετρούπολη ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

0
0

Αναρμόδια, δήλωσε δια στόματος του Αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Κακαβά, η διοίκηση του Δήμου για το κλείσιμο ή όχι του 2ου Γυμνασίου Πετρούπολης, μετά το κρούσμα κορονοϊού που ανιχνεύθηκε σε εκπαιδευτικό. Όπως επισημάνθηκε, στο Δημοτικό Συμβούλιο, με εγκύκλιο αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα αυτή από τους δήμους και πλέον την ευθύνη έχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά συνέπεια το σχολείο εφόσον δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από την Δευτεροβάθμια θα λειτουργήσει κανονικά, αλλά ο Σύλλογος Γονέων έχει πάρει απόφαση να μην επιτρέψει την είσοδο των μαθητών.

Η εύρεση κρούσματος στο 2ο Γυμνάσιο συζητήθηκε εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος τόνισε ότι από πλευράς δήμου και του αντιδημάρχου καθαριότητας έχουν γίνει τα δέοντα όπως απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία των παιδιών και εκπαιδευτικών της Πετρούπολης.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νίκος Κακαβάς μίλησε για την αλλαγή της εγκυκλίου που δίνει τη δυνατότητα στο δήμο να κλείσει το σχολείο. Πλέον αρμόδια για τη λειτουργία του σχολείου είναι η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας και μέχρι την συγκεκριμένη στιγμή δεν υπήρχε ενημέρωση για κλείσιμο του σχολείου. Κατά συνέπεια όπως ανέφερε το σχολείο θα λειτουργήσει. Σύμφωνα πάντως με την ενημέρωση που είχε με τον σύλλογο γονέων πάρθηκε η απόφαση να μην επιτρέψουν την είσοδο των μαθητών στο σχολείο.

Τέλος ενημέρωσε πως ο εκπαιδευτικός που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό δεν πήγε στο σχολείο από τις 14 Σεπτεμβρίου, λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνθηκε και πήγε για τεστ στο οποίο βρέθηκε θετικός. Το πρωτόκολλο που ακολουθείτε είναι η ιχνηλάτηση των επαφών του εκπαιδευτικού.

Ενημέρωση για την κατάσταση υγείας του εκπαιδευτικού έγινε από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χρυσάνθη Παχίδου. Όπως λοιπόν ενημέρωσε το σώμα ο ασθενής εκπαιδευτικός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και συνέστησε προς όλους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Ο Βαγγέλης Σίμος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης,  επισήμανε πως πρέπει να ζητηθεί άμεσα από τον ΕΟΔΥ να γίνουν επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως και πρέπει να υπάρξει ενημέρωση προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ως τι θα γίνει τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Ο Μανώλης Μπουσούνης, επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, υποστήριξε ότι το Δημτοικό Συμβούλιο πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και να μην ανοίξει η σχολική μονάδα.