Home Πετρούπολη Αποκαλυπτήρια της προτομής του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου
Αποκαλυπτήρια της προτομής του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου

Αποκαλυπτήρια της προτομής του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου

0
0

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου Λέσβιου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Μυτιληνιών Πετρούπολης.

Ένα όνειρο πολλών ετών εκπλήρωσε ο Σύλλογος Μυτιληνιών Πετρούπολης με την ανέγερση προτομής του μεγάλου Λέσβιου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου στο πάρκο στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κωνσταντινουπόλεως ως ελάχιστο φόρο τιμής για τη μέγιστη προσφορά του στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Ο Σύλλογος Μυτιληνιών Πετρούπολης που φέρει το όνομα του μεγάλου ζωγράφου «σφράγισε» με τα αποκαλυπτήρια της  προτομής την πολυετή προσφορά του στον πολιτισμό της Πετρούπολης, με τη διατήρηση της λαϊκής παράδοσης και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της γενέτειράς τους, της Λέσβου.

H εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 στις  10.30 π.μ. παρουσία του εγγονού του ζωγράφου κ. Χατζημιχαήλ. , του δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Βλάχου και του πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ντούλα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Μυτιληνιοί βουλευτές  Χαράλαμπος Αθανασίου (Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής), Ιωάννης Μπουρνούς, Μαρία Κομνηνάκα και ο βουλευτής Δυτ. Τομέα Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος.  Το παρών επίσης έδωσε και ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης.