Home Ίλιον ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

0
0

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το «Ασυμβίβαστο Ίλιον» που καταγγέλλει αδιαφάνεια στο Δήμο Ιλίου, ενώ ταυτόχρονα ζητά μέτρα στήριξης της τοπικής κοινωνίας.

 

 

Για αδιαφάνεια, αυταρχισμό και εμπαιγμό κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ιλίου η δημοτική κίνηση «Ασυμβίβαστο Ίλιον».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει επιχορηγήσεις αλά καρτ σε πολιτιστικούς συλλόγους, για προσλήψεις fast track ημετέρων και κρούσματα αδιαφάνειας και εκφοβισμού στον Φαέθων.  Παράλληλα ζητά μέτρα στήριξης της τοπικής κοινωνίας όπως διαγραφή ανταποδοτικών τελών, αναστολή βεβαιωμένων οφειλών, προσλήψεις σχολικών καθαριστριών κ.α.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Ασυμβίβαστο Ίλιον» αναφέρει

Η κούραση, ο κίνδυνος λουκέτου και ανεργίας, η έλλειψη δημοκρατικών δικαιωμάτων και η εκτόξευση των διασωληνώσεων είναι τα αποτελέσματα μετά από ένα χρόνο πανδημίας, με αποκλειστική υπεύθυνη τη σημερινή κυβέρνηση. Παράλληλα, αδιαφάνεια και δυσοσμία παντού!

Οι οσμές αδιαφάνειας, αυταρχισμού και εμπαιγμού δεν περιορίζονται όμως στα πλαίσια του «επιτελικού κράτους». Διαπερνούν τη λειτουργία, διαχείριση και πρακτική και των «επιτελικών δήμων». Στο Δήμο μας:

  • 59.000 € διανεμήθηκαν σε κάποιους πολιτιστικούς συλλόγους, όταν παρευρίσκονταν στην ψηφοφορία 2 δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης Ζενέτου, που είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος και Γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου που επιχορηγήθηκε!
  • Πόσο δίκαιο είναι να ανακοινώνονται 5 προσλήψεις fast-track 8μηνης διάρκειας επιστημονικού προσωπικού και να φαίνεται ότι προσλαμβάνονται ημέτεροι;
  • Πόσο ηθικό είναι να αρνείται η Δημ. Αρχή α) να συζητήσει αίτημα εργαζομένων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΦΑΕΘΩΝ για κρούσματα εκφοβισμού και αδιαφάνειας; β) να αποδεχθεί το αίτημα 61 εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ότι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες;

 

Φτάνει η επικοινωνιακή προβολή! – Μέτρα στήριξης της τοπικής κοινωνίας τώρα!

  1. Διαγραφή Ανταποδοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή. Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αναλογικά, με βάση τις περιοδικές δηλώσεις τους.
  2. Αναστολή βεβαιωμένων οφειλών φυσικών προσώπων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και διαγραφή οφειλών για όσους έχασαν τη δουλειά τους από 22/03/2020 και μετά, με βάση το ΦΕΚ 986/20.
  3. Αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε Super Markets, τράπεζες, εταιρείες τηλεπικοινωνίας και απόδοσή τους σε όσες οικογενειακές επιχειρήσεις υπάρξουν κρούσματα και δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία τους, λόγω έλλειψης προσωπικού.
  4. Άμεση πρόσληψη σχολικών καθαριστριών με βάση το ΦΕΚ 161/Α/22.08.2020.
  5. Μεταφορά των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων στα εμβολιαστικά κέντρα