Home Άρθρα Σβούρα ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΛΩ!
ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΛΩ!

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΛΩ!

0
0

Ελάχιστες ώρες έμειναν από το άνοιγμα της κάλπης όπου οι δημότες της Πετρούπολης θα επιλέξουν τη νέα δημοτική αρχή και το  νέο δήμαρχο που θα ηγηθεί της προσπάθειας βελτίωσης, αναπλάσης, ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της πόλης.

Παρακολούθησα όσο ήταν δυνατόν τις προεκλογικές καμπάνιες των εννέα δημοτικών παρατάξεων που ολοκληρώθηκαν με τις ομιλίες των εννέα υποψήφιων δημάρχων.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες και ονομαστικές ή  ατομικές αναφορές, γιατί δεν είναι η ώρα! Απολογισμό θα κάνουμε από Δευτέρα!

Σε όλες τις ομιλίες υπήρξαν καλά και κακά στοιχεία, σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν καλοί και λιγότεροι καλοί υποψήφιοι. Όλοι τους όμως έχουν το θάρρος σε μία εποχή που η πολιτική και οι πολιτικοί δεν χαίρουν (δυστυχώς) ιδιαίτερης εκτίμησης, να πάρουν την απόφαση να ασχοληθούν με τα κοινά!

Το γνωρίζουμε όλοι όμως πως ο στόχος είναι ένας αλλά ο σκοπός του καθενός είναι διαφορετικός. Φαινομενικά όλοι θέλουν να δουλέψουν για το καλό της πόλης.

Αυτό που χρειάζεται η πόλη μας λοιπόν είναι έναν δήμαρχο, μία δημοτική αρχή, ένα Δημοτικό Συμβούλιο, που θα αφιερώσει εαυτόν στις ανάγκες της πόλης. Που θα παλεύει με θεούς και δαίμονες για να περάσει αυτό θεωρεί ότι είναι για το καλό της πόλης! Που ακόμη και αν δεν εισακούγεται θα φωνάζει πιο δυνατά και δεν θα λουφάζει στην καρέκλα του, ή δεν θα λιγοψυχά απέναντι στον ισχυρό!

Οι πολίτες χρειάζονται τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του δίπλα τους να τους βλέπουν. Κι όταν λέω να τους βλέπουν δεν εννοώ να μη φορούν κράνος όταν οδηγούν για να είναι αναγνωρίσιμοι, ή  να φωτογραφίζονται για να λένε ότι ήταν εκεί, ή να κερνούν λεμονάδες και πορτοκαλάδες για να νιώθουν απλοχέρηδες, ή να γράφουν τσάμπα συνταγές για να δείχνουν ότι συμπονούν τον άρρωστο… Χρειάζεται να νιώθουν το πρόβλημα του συμπολίτη, να γίνεται και δικό τους πρόβλημα και να προσπαθούν να το λύσουν.

Χρειάζεται έναν δήμαρχο να ακούει και να καταγράφει, έναν δήμαρχο αγωνιστή να τα βάζει με τον αντίπαλο υπουργό και να ανοίγει έστω και με το ζόρι την πόρτα. Έναν δήμαρχο να μην υποκύπτει σε εκβιασμούς.

Δεν χρειάζονται υπερβολές για να κερδίζει κάποιος τη ψήφο μου! Δεν χρειάζεται να μου υποσχεθεί καράβια στη στεριά, και φάρο στον Ψηλορείτη που λέει στο περίπου και το γνωστό τραγούδι, αλλά να μου πει ότι θα λύσω, τα απλά, τα αναγκαία και μετά βλέπουμε!

Χρέος απέναντι στο οποιοδήποτε  υποψήφιο δεν έχει κανένας πολίτης. Γιατί αν έχει χρέος ο πολίτης σημαίνει ότι υπήρξε συναλλαγή. Ηθικό χρέος έχει μόνο ο δήμαρχος προς τον πολίτη! Να «ξεπληρώσει» τη ψήφο του δημότη που τον πίστεψε, τον εμπιστεύθηκε, τον ψήφισε! Πως; Πραγματοποιώντας όσα προεκλογικά του υποσχέθηκε…

Θέλω μία πόλη καθαρή, προσβάσιμη και ασφαλή! Πρώτα αυτά και μετά θα έρθουν και τα άλλα!

Θέλω για δήμαρχο έναν άνθρωπο που να γνωρίζει την πόλη, τους δρόμους, τις πλατείες! Τα προβλήματά μας! Όχι να μάθει σου κασίδη το κεφάλι!

Θέλω δήμαρχο να έχει την πολιτική βούληση να αρχίσει έργα, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα τα τελειώσει ο ίδιος, ή αν θα κόψει την κορδέλα.

Θέλω δήμαρχο να μαθαίνει από το παρελθόν και να οραματίζεται το μέλλον κι όχι να αναπολεί το παρελθόν και να μην έχει μέλλον.

Θέλω ένα δήμαρχο που να υπηρετήσει το θεσμό και για αυτό να τον σέβονται, όχι να χρησιμοποιεί προσωπικές γνωριμίες για να λύσει το πρόβλημα! Θέλω έναν δήμαρχο τοπικιστή ναι, αλλά ο τόπος του να είναι η Πετρούπολη και μόνο! Και θέλω αν δήμαρχο πρότυπο, όχι αντίγραφο άλλων πετυχημένων δημάρχων.

Τέλος θέλω έναν δήμαρχο να υπηρετεί τον πολίτη και τα συμφέροντά του και όχι τα συμφέροντα του κόμματος, του περιφερειάρχη, του υπουργού, του μεγαλοεπιχειρηματία, του εργολάβου, του Γερμανού, του Γάλλου, του Τούρκου

Δεν ξέρω αν το νέο δήμαρχο θα τον λένε Βλάχο, Λάππα, Μπουσούνη,  Σακούτη, Σαμοθρακίτη, Σίμο, Σκαλιστήρα, Συλλιγνάκη, Ταλιούρα. Όπως και να τον λένε θέλω οι υπόλοιποι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιστούν στο πλευρό της νέας δημοτικής αρχής όσο μπορούν για να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Και στο τέλος της θητείας να κάνουμε όλοι μαζί τον απολογισμό και να κρίνουμε τους πάντες…

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους! Καλό «βόλι»  στους πολίτες! Και αν ανταλλάξαμε καμιά λέξη βαριά νερό κι αλάτι… να γίνουν από τη Δευτέρα!!!