Home Σπορ Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ!
Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ!

Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ!

0
0

Αρνητική είναι η Ένωση Ιλίου στη συμμετοχή των ομάδων Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Α’ ΕΣΚΑ

 

 

Με ανακοίνωσή της η ΑΟ Ένωση Ιλίου δηλώνει την άρνηση να συμμετάσχουν οι ομάδες Παίδων, Εφήβων και Κορασίδων στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Α’ ΕΣΚΑ με κύρια αιτία την πολύμηνη απουσία από τις προπονήσεις, που ελλοχεύουν τον κίνδυνο τραυματισμών των αθλητών και αθλητριών.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΛΙΟΥ

Ο Α.Ο. Ένωση Ιλίου τοποθετώντας πάντοτε ως κύριο μέλημα του την υγεία (σωματική και ψυχική) και το συμφέρον των αθλητών και αθλητριών του, αποφασίζει να μην συμμετάσχουν οι ομάδες των Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Α΄ΕΣΚΑ.

Ο σύλλογος μας από την πρώτη συνάντηση στην ΕΣΚΑ, ήταν από τους πρώτους που τοποθέτησαν ως κύριο γνώμονα την υγεία των αθλητών και έθεσαν τις ενστάσεις τους σε επανέναρξη εξπρές των πρωταθλημάτων. Οι αθλητές και οι αθλήτριες μας βρίσκονται σε ολική αδράνεια τους τελευταίους επτά μήνες (Νοέμβριος 2020 – Ιούνιος 2021) και αν προσθέσουμε σε αυτό την περίοδο (Μάρτιος 2020 – Οκτώβριος 2020), άλλους 7 μήνες υπολειτουργίας και αδράνειας, τότε αναφερόμαστε πως σε διάστημα 14 μηνών όλοι οι αθλητές και αθλήτριες μας έχουν προπονηθεί μόλις ένα τρίμηνο και αυτό με διακοπές λόγω καλοκαιριού (Ιούνιος 2020 – Σεπτέμβριος 2020-Οκτώβριος 2020).

Κατανοώντας λοιπόν την παραπάνω συνθήκη, κάθε λογικός άνθρωπος του αθλητισμού δεν θα σκεφτόταν να εκθέσει τα παιδιά μας σε ένα σοβαρό κίνδυνο τραυματισμών μέσω αγωνιστικής δράσης εξπρές, δίχως πρώτα να έχει το σώμα τους επανέλθει φυσιολογικά μέσα από την μετάβαση και την προπόνηση, κάτι που χρειάζεται χρόνο διπλάσιο ή και πολύ περισσότερο, των 20 ημερών που τέθηκαν αρχικά.

Επιπλέον το όλο εγχείρημα της επανέναρξης των πρωταθλημάτων συμπίπτει μέσα στον Ιούνιο με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπου όλοι γνωρίζουμε πως εκεί τοποθετούνται κάθε έτος και κυρίως για τους Εφήβους και τις Νεάνιδες είναι ο μοναδικός δρόμος που κυριαρχεί  στο μυαλό τους, με την πίεση και το άγχος να είναι σε υψηλά επίπεδα, καθώς κρίνεται ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον τους.

Θεωρούμε λοιπόν πως είναι άτοπο αυτή τη στιγμή να κοιτάξουμε να καταστρέψουμε μια ακόμη γενιά αθλητών και αθλητριών και να μην βάλουμε πάνω από όλα το συμφέρον, την υγεία και το μέλλον τους στο άθλημα.

Ο Α.Ο. Ένωση Ιλίου μπορεί να μην συμμετάσχει στα πρωταθλήματα επανέναρξης, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει με μεθοδικότητα, να προετοιμάζει και να προσπαθεί να καλύψει για τους αθλητές και τις αθλήτριες του, όλο αυτό το κενό διάστημα που τέθηκαν αλόγιστα εκτός προπονήσεων, ώστε τον Σεπτέμβριο η καινούργια σεζόν να μας βρει πιο έτοιμους από ποτέ και τα παιδιά μας ενταγμένα και πάλι στην φυσιολογική ρουτίνα του αθλητισμού.