Home Πετρούπολη ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ: «ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ»
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ: «ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ: «ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ»

0
0

ΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΛΑΠΠΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ “ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ”

 

 

Ευθεία επίθεση κατά του υποψηφίου δημάρχου Θοδωρή Λάππα, κάνει με γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος.

 

Με αφορμή τη στήριξη προς τον κ. Λάππα που ανακοίνωσε το ΚΙΝ.ΑΛ. ο κ. Σίμος κάνει λόγο για μάσκες που πέφτουν χρεώνοντας στον επικεφαλής της παράταξης «Πετρούπολη Μαζί» αλλά και τους άλλους υποψηφίους μυστικοπάθεια όσον αφορά το κόμμα που ανήκουν.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πετρούπολης κάνει αναφορά στα έργα που παρέδωσε ο κ. Λάππας ως αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και τον κατηγορεί ότι παρέδωσε έργα βιτρίνας και όχι έργα που θα κάλυπταν άμεσες ανάγκες του λαού.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΙΜΟΥ

“Ένα μήνα σχεδόν πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, οι “μάσκες έχουν αρχίσει και πέφτουν”! Εμείς είχαμε πει ήδη από το 2011, αλλά και το 2014 ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι, άχρωμοι και ακομμάτιστοι υποψήφιοι! Είχαμε πει ότι, ανεξάρτητα αν έχουν επίσημο χρίσμα ή όχι από πολιτικά κόμματα, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι μέλη ή στελέχη κομμάτων.

Άρα, το ρητό τους “άλλο η αυτοδιοίκηση, άλλο το κόμμα” δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισχύσει, γιατί ο καθένας πορεύεται με τις θέσεις του κόμματός του. Γιατί όμως τόση μυστικοπάθεια; Για ποιον λόγο φοβούνται και κρύβουν το γεγονός ότι είναι μέλη και στελέχη κομμάτων;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το προ ημερών χρίσμα που πήρε από το ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ προ ημερών ο κ. Λάππας, ο οποίος σε συνέντευξή του στον τοπικό τύπο μνημονεύει τα έργα στα οποία προχώρησε όταν ήταν στη διοίκηση του Δήμου.

Καταρχήν, ας μας πει, στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων για τους Δήμους, το ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ δεν στήριξε τον Κλεισθένη και το μεσοπρόθεσμο, που περιλαμβάνουν την απόφαση ότι μέχρι το 2023 η κρατική χρηματοδότηση θα καθηλωθεί στο 30% και το υπόλοιπο 70% θα προέλθει από ιδίους φόρους (έσοδα), αλλά και το ότι οι Δήμοι μπορούν να αξιοποιούν την περιουσία τους και να πουλάνε τις υπηρεσίες και τις δομές τους σε ιδιώτες; Το ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε τα μνημόνια; Δεν είναι υπεύθυνο για την κατάντια του ελληνικού λαού και της νεολαίας; Τι έχει να πει για αυτό ο κ. Λάππας ως μέλος του και ως υποψήφιος Δήμαρχος αυτού του κόμματος; Συμφωνεί με αυτά; Έχει μερίδιο ευθύνης, ναι ή όχι;

Επίσης, ισχυρίζεται ότι όταν ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας παρέδωσε έργα σημαντικά για την πόλη. Αυτές ήταν οι προτεραιότητες που είχε τότε ανάγκη; Που είναι οι παιδικοί σταθμοί που χρειαζόταν να ανεγερθούν για να φοιτούν όλα τα παιδιά σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια; Που είναι τα σχολεία; Που είναι οι νέες πολιτιστικές δομές; Για ποιο λόγο όλος ο Δήμος παρέμεινε στο ενοίκιο; Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε το όποιο έργο γίνεται, αλλά το θέμα είναι αν είναι άμεσα αναγκαίο και αν αποτελεί προτεραιότητα για την κάλυψη των αναγκών του λαού. 

Μιας και μας κατηγορεί ότι εμείς σήμερα δεν αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλήθεια δεν γνωρίζει ότι έχουν εισρεύσει 15.000.000 ευρώ στα ταμεία του Δήμου μας από διεκδικήσεις και πιέσεις για χρηματοδοτήσεις; Πόσες είναι οι αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις που εισήλθαν στα ταμεία του Δήμου την εποχή που ήταν διοίκηση στο Δήμο;

ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΟΠ

Επιπλέον, μιας και αναφέρεται στο ότι όλα τα παιδιά θα έχουν θέση σε πολιτιστικές και αθλητικές δομές και ότι αυτό είναι αυτοδύναμη ανάπτυξη, ας μας πει, όταν ήταν πρόεδρος του ΔΑΟΠ, πόσες αθλητικές δράσεις καινούριες ανέπτυξε;

Αντίστοιχα, εμείς πραγματοποιήσαμε πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις, όπως η “Αθλητική Άνοιξη-Καλοκαίρι”, το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, την ημερίδα πολεμικών τεχνών, τη δράση “Κολυμπάμε για καλό σκοπό”, το Φεστιβάλ για ΑΜΕΑ και πλείστες άλλες, στις οποίες με δωρεάν συμμετοχή για τους πολίτες.

Πόσος κόσμος ήταν τότε ωφελούμενος από τις δομές και πόσο πλήρωνε; Δεν είναι αλήθεια ότι σήμερα 5.000 κόσμος εμπιστεύεται τις δομές αθλητισμού-πολιτισμού, με συμβολικό αντίτιμο για τα παιδιά; Γιατί άραγε τότε ο κόσμος πλήρωνε τα διπλάσια;

Γιατί είναι υπέρ της ανταποδοτικότητας, άλλωστε το έχει δηλώσει και ο ίδιος στο δημοτικό Συμβούλιο, όπως επίσης έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι είναι υπέρ των ΣΔΙΤ! Γιατί δεν εξηγεί στον κόσμο ότι ΣΔΙΤ σημαίνει ότι ο ιδιώτης θα επενδύσει με σκοπό αποκλειστικά και μόνο το δικό του προσωπικό κέρδος! Αυτή την αυτοδύναμη “ανάπτυξη” που επικαλείται, ο λαός την γνωρίζει δεκαετίες τώρα. Την έχουν υποσχεθεί όλα τα αστικά κόμματα μαζί και το ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ.

Αυτό όμως που χρειάζεται τώρα ο Πετρουπολιώτικος λαός είναι να έχει Δημοτική Αρχή που μαζί του θα συγκρούεται με αυτή την πολιτική! Ο λαός χρειάζεται Δημοτική Αρχή που θα αγωνίζεται στο πλευρό του, θα τον φοροελαφρύνει, θα δίνει προτεραιότητες σε έργα ουσίας και ουσιαστικές υποδομές, θα είναι κοντά στον λαό με ανοιχτές τις πόρτες και όχι έναν άνθρωπο, ο οποίος θα διαχειρίζεται αυτό το σύστημα και αυτή την πολιτική!”.