Home Πετρούπολη Βαγγ. Σίμος: Θα ζήσουμε νέα Κερατέα [video]
Βαγγ. Σίμος: Θα ζήσουμε νέα Κερατέα [video]

Βαγγ. Σίμος: Θα ζήσουμε νέα Κερατέα [video]

0
0

Αν η αδιαλλαξία της Περιφέρειας και δη της κυβέρνησης συνεχιστεί και επιμείνουν στην επέκταση της χωματερής της Φυλής και στην υποβάθμιση της ζωής των πολιτών της Πετρούπολης και της Δυτικής Αθήνας, θα ζήσουμε μια νέα Κερατέα!

Αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος σχετικά με τη θέση της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη νέα χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στο ανενεργό λατομείο Μουσαμά.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης ξεκαθάρισε ότι ως δημοτική αρχή βλέπει συνολικά το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων και όχι αποσπασματικά.

Θα πρέπει συνολικά η διαχείριση απορριμμάτων να λειτουργήσει προς όφελος του λαού και όχι όπως συμβαίνει μέχρι τώρα ως προνομιακός χώρος για να επενδύσει το κεφάλαιο. Χρειάζεται δηλαδή πολιτική βούληση, αλλά αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει στο υπάρχον οικονομικό-πολιτικό σύστημα!

Επισήμανε ότι η πολιτική βούληση αυτή την στιγμή είναι να συνεχιστεί η υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας, μίας περιοχή όπου κατοικείται κατά το πλείστον από την εργατική τάξη. Υποστήριξε πως δεν είναι τυχαία η έλλειψη υποδομών για την προστασία της ζωής του λαού, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση, ενώ τώρα έρχεται να προστεθεί και η υγειονομική βόμβα της χωματερής.
Χαρακτηριστικά είπε ότι ενώ η διάρκεια ζωής της χωματερής ήταν 25 χρόνια συνεχίζει να λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια, και ενώ η περιφερειάρχης κ. Δούρου και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προεκλογικά είχαν υποσχεθεί το άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, τώρα προωθούν την επέκταση δύο νέων κυττάρων στο λατομείο Μουσαμά.

Επισήμανε πως το λατομείο Μουσαμά βρίσκεται 430 μόλις μέτρα από το νεκροταφείο Πετρούπολης, 750 μέτρα από το Θέατρο Πέτρας και 1000 μέτρα από το κέντρο της πόλης κάτι που σημαίνει ότι αν επεκταθεί ο ΧΥΤΑ Φυλής θα έχουμε τον καρκίνο στο κεφάλι μας.

Έτσι είπε ότι ο δήμος θα πάρει μία σειρά πρωτοβουλιών για την ενημέρωση των πολιτών της Πετρούπολης αλλά και των άλλων δήμων της Δυτικής Αθήνας σχετικά με τη λειτουργία της χωματερής και την επέκτασή της με τη χωροθέτηση νέων χώρων υγειονομικής ταφής στο λατομείο Μουσαμά.

Η πρώτη ενέργεια είναι η συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου στην στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης στις 19:00 όπου θα γίνει η ενημέρωση του κόσμου και η συγκέντρωση υπογραφών που στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθούν στην Περιφέρεια και στο υπουργείο.
Ξεκαθάρισε πως θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις της δημοτικής αρχής με τη συμπαράσταση του λαού και αν η περιφέρεια και η κυβέρνηση επιδείξει αδιαλλαξία τότε θα ζήσουμε μια νέα Κερατέα ή μια νέα Πετρούπολη, καθώς η ιστορία της πόλης και του λαού της έχει να επιδείξει ανάλογους αγώνες 30 χρόνων, που σχετίζονται είτε με διεκδικήσεις και καταπατήσεις πλατειών, είτε με το να σταθούν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην μεταφοράς και εναπόθεσης λυματολάσπης στον ίδιο χώρο, είτε με τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας.