Home Πετρούπολη ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΥΣ
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΥΣ

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΥΣ

0
0

ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΛΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ  

Τον βανδαλισμό ενεργειακών κουφωμάτων και τη θραύση τζαμιών στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης από εξωσχολικούς καταγγέλλει μέσω ανάρτησης στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σκαλιστήρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Καινούρια ενεργειακά κουφώματα βανδαλίστηκαν στο 7ο δημοτικό σχολείο από εξωσχολικούς. Ένα μεγάλο γιατί και ένα μεγάλο λυπάμαι για την έλλειψη παιδείας και σεβασμού κάποιων ασυνείδητων. Η βία σίγουρα καταδικάζεται από όλους ,αλλά και οι υπαίτιοι πρέπει να αποκαθιστούν πλήρως τις βλάβες που προκαλούν. Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε τους δημόσιους χώρους και να τους βλέπουμε σαν το σπίτι μας».

Γ. ΒΑΜΒΑΚΑΣ: ΦΥΛΑΞΗ, ΦΥΛΑΞΗ, ΦΥΛΑΞΗ!

Τα ευχολόγια και οι προτροπές φυσικά καλά είναι, αλλά όπως φαίνεται στην πράξη δεν πιάνουν τόπο. Πάγιο αίτημα των συλλόγων γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών είναι η επιστροφή των σχολικών φυλάκων τις ώρες λειτουργίας των σχολείων ώστε να αποτρέπονται τέτοια συμβάντα. Από τα σχόλια των πολιτών γίνεται αναφορά και για την τοποθέτηση καμερών, στην οποία θα καταγράφονται τα πρόσωπα και οι ενέργειες κακόβουλων. Χαρακτηριστική μάλιστα είναι το σχόλιο του Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη «Πετρούπολη Ψηλά» Γιώργου Βαμβακά όπου αναφέρει: «Φύλαξη – Φύλαξη – Φύλαξη (αυτό πρέπει να είναι το οργανόγραμμα όλων των δημοσίων χώρων είτε με φύλακες είτε με κάμερες)… Αδιαφορώ παντελώς για κάποιες… “προοδευτικές” αρνητικές κριτικές. Δεν πάει άλλο με πάσης φύσεως κατακάθι που βανδαλίζει και λογαριασμό δεν δίνει πουθενά !!! ΑΕΙ… ΣΙΧΤΗΡ!!!»

 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΖΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ!

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως η λειτουργία των σχολείων της πόλης και η ασφάλεια είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Άλλωστε η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων, μέσω προσλήψεων καθαριστριών, εκτάκτων χρηματοδοτήσεων των σχολικών επιτροπών από τον προϋπολογισμό του Δήμου και το γενικότερο σχεδιασμό, είναι αίτημα της Ένωσης Γονέων που κατέθεσε πρόσφατα στον πρόεδρο του Δ.Σ.
Σε αυτά ας προστεθούν οι σχολικοί φύλακες, οι σχολικοί τροχονόμοι και η τοποθέτηση καμερών εκτός των τάξεων και σε λειτουργία εκτός ωρών μαθημάτων για να αποφύγουμε ξανά ατυχή περιστατικά όπως αυτά που κατήγγειλε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σκαλιστήρας.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ

Ακόμη ένα θέμα που θα μπορούσε να συζητηθεί σε ένα έκτακτο ΔΣ είναι το άνοιγμα του προαύλιου χώρου τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες για τους μαθητές ώστε να παίζουν σε ασφαλή χώρο. Ήταν άλλωστε από τις προεκλογικές υποσχέσεις πολλών παρατάξεων. Ας μην το αφήνουν για τις επόμενες εκλογές να το εντάξουν στο πρόγραμμά τους. Ας το κάνουν πράξη τώρα!