Home Πετρούπολη ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

0
0

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΑΒΑ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Οι βανδαλισμοί από εξωσχολικούς στα σχολεία της Πετρούπολης φαίνεται ότι απασχολεί τη δημοτική αρχή.

 

Ιδίοις όμμασι διαπίστωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Κακαβάς την κατάσταση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης. Σπασμένες λάμπες, σπασμένες κλειδαριές και γκράφιτι στις τουαλέτες ήταν μερικά από όσα είδε…

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει:

«Επίσκεψη σήμερα στο 7 Δημοτικό Πετρούπολης. Μετά από συζήτηση με τον διευθυντή του σχολείου και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς εντόπισα προβλήματα με την καθαριότητα των τουαλετών και γίνεται προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος.  Ελέγχθηκε το θέμα της απεντόμωσης και υπάρχει πιστοποιητικό. Μεγάλο πρόβλημα βανδαλισμών από εξωσχολικούς. Ήδη ενημερώθηκε το ΑΤ Πετρούπολης και το Τμήμα Ασφαλείας».

 

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Βέβαια δεν είναι μόνο το 7ο Δημοτικό Σχολείο που έχει δεχθεί «επισκέψεις» των εξωσχολικών. Σε πολλά από τα σχολεία της πόλης μας υπάρχουν τα «σημάδια» των βραδινών κυρίως επισκεπτών με συνθήματα και γκράφιτι στους τοίχους – το πιο σύνηθες – αλλά και άλλοτε προκαλώντας ζημιές στις εγκαταστάσεις των σχολείων.  Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στο ΕΠΑΛ και το 1ο Γυμνάσιο, επί παραδείγματι, συχνά έχουν βρεθεί σπασμένες πόρτες, βρύσες, μπασκέτες, κομμένες περιφράξεις, ακόμη και ακαθαρσίες ή σπασμένα μπουκάλια.

Οι σύλλογοι γονέων έχουν απευθυνθεί και παλαιότερα στο δήμο για φύλαξη, ενώ από πλευράς του δήμου έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας. Χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού οι σποραδικές αστυνομικές περιπολίες δεν ανησύχησαν τους «ταραξίες».

Κάθε καλοκαίρι γίνονται από το δήμο επισκευές στα σχολικά κτίρια και συνεργεία του δήμου προχωρούν στο βάψιμο τοίχων πολλών σχολείων. Δυστυχώς όμως καθαροί οι τοίχοι διατηρούνται για λίγους μήνες.

Ας δούμε αν η νέα δημοτική αρχή μπορέσει να φέρει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.