Home Δυτική αθήνα ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» ΣΕ ΝΕΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ [video]
ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» ΣΕ ΝΕΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ [video]

ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» ΣΕ ΝΕΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ [video]

0
0

Η ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΙΙΚΗΣ.

 

Με σύνθημα να «κλείσει τώρα η χωματερή» σωματεία και φορείς της  Δυτικής Αθήνας, της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής έδωσαν δυναμικό παρών στο υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ πραγματοποίησαν και πορεία στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στη Λεωφόρο Συγγρού.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανθή Ζορμπά, Νίκος Μαλαθρίτης, Λευτέρης Καζαδέης, Γιώργος Τσιακίλος, ο επικεφαλής της «Νέα Αρχή Πετρούπολη» Μάνος Συλλιγνάκης, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης Χρύσανθος Κυριαζής, και ο πρόεδρος του ΠΔΣ Οδυσσέας Δημήτρης Ζωναράς.

Επίσης παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και Γιάννης Γκιόκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι (ΛΑΣΥ) Γιάννης Πρωτούλης και Κώστας Τουλγαρίδης (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή), ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσλίρκας, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΛΑΣΥ Αγίων Αναργύρων – Καματερού Θοδωρής Σκολαρίκος.

Τέλος συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι από τους δήμους, Ασπρόπυργου, Ελευσίνας, Κορωπιιού, Μαραθώνα, και Φυλής.

 

ΧΡ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ: ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΑ ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εκ μέρους των σωματείων και φορέων του δήμου Πετρούπολης χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρύσανθος Κυριαζής ο οποιος μεταξύ άλλων ανέφερε: Είμαστε εδώ γιατί δίνουμε έναν δίκαιο αγώνα. Είναι ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Να

δώσουμε αγωνιστική απάντηση σε αυτούς που υπονομεύουν τη ζωή μας, σε αυτούς που μας γεμίζουν καρκίνο, σε αυτούς που μας καταδικάζουν να ζούμε δίπλα στα σκουπίδια και σχεδιάζουν νέα εγκλήματα. Δεν πρέπει να περάσει κανένας εφησυχασμός από τα ψέματά τους ότι δήθεν κλείνει η Φυλή. Είναι ανάγκη να σημάνει ξεσηκωμός. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές για όλες τις κυβερνήσεις, για τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, στους δήμους και τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ.

Προχωράνε στην κατασκευή νέων χωματερών με κριτήριο όχι τις ανάγκες μας αλλά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ίδια στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για καύση. Οι σχεδιασμοί τους περιλαμβάνουν ανενεργά λατομεία, μεταξύ αυτών

και το λατομείο Μουσαμά, που βρίσκεται δίπλα σε οικισμούς και σε απόσταση αναπνοής από το Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Θέλουν να προχωρήσουν παρόλο που γνωρίζουν ότι το λατομείο Μουσαμά βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του όρους Αιγάλεω, το οποίο είναι βάσει νομοθεσίας αυστηρά προστατευμένη περιοχή. Εάν ο Πατούλης και η Δούρου νομίζουν ότι έχουν ξεμπερδέψει με το λαό της Δυτικής Αθήνας, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Το ζήτημα τις διαχείρισης των απορριμμάτων μας αφορά όλους γιατί έχει να κάνει με την ποιότητα της ζωής μας εκεί που ζούμε και εργαζόμαστε. Τα νταμάρια και τα λατομεία οι αγωνιστές δήμαρχοι που είχαν στήριγμα το λαό της πόλης τα έκαναν θέατρα και γήπεδα, χώρους Πολιτισμού και Αθλητισμού. Δεν θα τους αφήσουμε τώρα να τα κάνουν χωματερές».

 

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ

Στους χαιρετισμούς που έκαναν και άλλοι συνδικαλιστές και μέλη συντονιστικών επιτροπών άλλων περιοχών της Αττικής ακούστηκαν επιγραμματικά:

  • Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
  • ΟΧΙ στο νέο έγκλημα για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό που από κάθε άποψη είναι ακατάλληλος χώρος, ένα σχέδιο παράλογο τόσο από οικονομική όσο και από περιβαλλοντική πλευρά. Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στα λατομεία της Αττικής Μουσαμά, Μελετάνι, ΤΙΤΑΝ, Σταμέλου και Κυριακού που θα αποτελέσει περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις.
  • Καθορισμός κριτηρίων καταλληλόλητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων. Να γίνει με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΣΔΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων. Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
  • Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.