Home Δυτική αθήνα Β. ΣΙΜΟΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ [VIDEO]
Β. ΣΙΜΟΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ [VIDEO]

Β. ΣΙΜΟΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ [VIDEO]

0
0

Ο πρώην Δήμαρχος Πετρούπολης και μέλος του ΕΔΣΝΑ Βαγγέλης Σίμος δήλωσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση διαφωνεί με τον ΠΕΣΔΑ καταγγέλλοντας ότι παραμένει στο επίκεντρο η διαιώνιση  του καταστροφικού για την υγεία και το περιβάλλον αίσχους της ΟΕΔΑ Φυλής.

Η αξιοποίηση του δρόμου προς την καρκινογόνο καύση, που τον άνοιξε η προηγούμενη διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και η προηγούμενη κυβέρνηση, η επέκταση των ΣΔΙΤ στην Αττική και η διαιώνιση του εγκλήματος της χωματερής στην Φυλή είναι οι βασικές στοχεύσεις του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), όπως κατήγγειλε ο  Βαγγέλης Σίμος, εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΔΣΝΑ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η παρέμβαση του έγινε στη σημερινή παρουσίαση του νέου ΠΕΣΔΑ από την Περιφέρεια Αττικής.

Αρχικά κατέδειξε και καυτηρίασε το γεγονός πως το ΔΣ του ΕΣΔΝΑ δεν έχει συνεδριάσει επί μήνες με ευθύνη της πλειοψηφίας και παρά τα αιτήματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Επιπλέον, σημείωσε ότι τα μέλη του ΔΣ δεν ενημερώνονται για τις ημερήσιες διατάξεις και τις εισηγήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και σχολίασε «εκτός αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος να αποκρύπτεται από τα μέλη του ΔΣ το τι συζητείται και τι αποφασίζεται στην Εκτελεστική Επιτροπή».

Υπενθύμισε πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε ΣΔΙΤ σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ για τον νέο ΠΕΣΔΑ επισήμανε πως παραμένουν οι πανάκριβες Μονάδες Επεξεργασίας Σύμμεικτων Αποβλήτων, η πλήρης ασυλία στο βιομηχανικό κεφάλαιο που ρυπαίνει με τα απόβλητά του, αλλά και η υποταγή των δήμων στα ιδιωτικά συλλογικά συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων. Οι όποιες διαφορές και επιμέρους προσεγγίσεις σε σχέση με το προηγούμενο ΠΕΣΔΑ «δεν αφορούν τα βασικά ζητήματα και τις στοχεύσεις», όπως σημείωσε.

Κατήγγειλε επίσης ότι «παραμένει στο επίκεντρο του σχεδιασμού, η διαιώνιση  του καταστροφικού για την υγεία και το περιβάλλον αίσχους της ΟΕΔΑ Φυλής», ενώ προβλέπεται νέα χωματερή τύπου Φυλής στο Σχιστό «και για όλα αυτά δίνουμε μία ονοματοδοσία που είναι έως και παραπλανητική, “Πάρκα Κυκλικής Οικονομίας”».

Παράλληλα τόνισε ότι ο ΟΕΔΑ του Κεντρικού Τομέα ουσιαστικά θα είναι η επέκταση του ΟΕΔΑ Φυλής και υπογράμμισε πως η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρεια είναι ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία και στο λαϊκό εισόδημα, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Έτσι, ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και με όλες μας τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο, να δυναμώσει ο αγώνας που ήδη γίνεται εδώ και χρόνια για να σταματήσει και αυτό το έγκλημα που ζούμε καθημερινά στη Φυλή, αλλά  και για να μην έχουμε νέα εγκλήματα τύπου Φυλής στην Αττική».

ΠΗΓΗ: 902.GR