Home Δυτική αθήνα Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΟΣΕ
Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΟΣΕ

Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΟΣΕ

0
0

Μέσα στο 2021 θα παραχωρηθούν με μίσθωση στο δήμο Αγίων Αναργύρων τα 62 στρέμματα του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ 12+12+6 χρόνια

 

Μέσα στο 2021 θα παραχωρηθούν με μίσθωση στο δήμο Αγίων Αναργύρων τα 62 στρέμματα του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ. Η διάρκεια μίσθωσης θα είναι για 12 έτη με ανανέωση άλλα 12 χρόνια, συν ακόμη 6 χρόνια αν το επιθυμεί ο δήμος. Αυτή ήταν η απάντηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη, υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, στην ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

 

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού έχει την ευκαιρία να προβεί πλέον στην ανάπλαση του παλαιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ και να λειτουργήσει ένα αθλητικό, πολιτιστικό και εμπορικό πάρκο. Επισήμανε μεν πως η έκταση των 62 στρεμμάτων παραχωρήθηκε στο δήμο αλλά όχι δωρεάν καθώς “ο κάθε φορέας του στενού ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα δεν είναι ιδιοκτήτης των δημοσίων εκτάσεων για να προβαίνει σε δωρεές, αλλά τις διαχειρίζεται με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, αποδίδει λογαριασμό για τις ενέργειές του, για την αξιοποίηση των εκτάσεων και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος» αλλά τόνισε ότι «η κυβέρνηση προχώρησε στη δέσμευση την οποία είχε δώσει προς τους κατοίκους της περιοχής, έτσι ώστε να απολαύσουν ένα καλύτερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής και βεβαίως, όλα αυτά όχι με λόγια αλλά με συγκεκριμένα έργα ουσίας”.

Συνεπώς, είπε ο υφυπουργός, η ΓΑΙΟΣΕ εξέτασε το αίτημα του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, διαβουλεύτηκε, όπως ο νόμος ορίζει, με τον διαχειριστή της εθνικής σιδηροδρομικής υποδομής και έφτασαν σε μία αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία παραχώρησης μέσω μίσθωσης.

 

MEXΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2051 Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί, όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, προβλέπει την αξιοποίηση μιας έκτασης 62 στρεμμάτων στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγίων Αναργύρων. Ο χώρος αυτός θα παραδοθεί εντός του 2021, αφού πρώτα ο διαχειριστής υποδομής αφαιρέσει όλο το υλικό της υποδομής που χρειάζεται και όλα τα κινητά πράγματα της ιδιοκτησίας του. Ο δήμος δεν θα επιβαρυνθεί με τα συγκεκριμένα έξοδα. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 12 έτη με ανανέωση για άλλα 12 συν 6 εάν θελήσει ο δήμος. Ο δήμος θα πρέπει να καταθέσει μελέτη για τη διαμόρφωση και λειτουργία αθλητικού, πολιτιστικού και εμπορικού πάρκου με τον ανάλογο εξωραϊσμό και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Αξιοποιούμε την ιδιοκτησία του δημοσίου με ρεαλιστικό και σύννομο τρόπο, τόνισε ο υφυπουργός, δεν μένουμε σε εξαγγελίες και δεν είμαστε διατεθειμένοι να διολισθήσουμε σε εγκαίνια εντυπωσιασμού. Ο κ. Κεφαλογιάννης, απέρριψε τους ισχυρισμούς του βουλευτή ότι ο χώρος θα παραχωρηθεί σε εργολάβους, λέγοντας πως η απάντηση είναι: Όχι. Παραχωρείται στον δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού μέσω μίσθωσης. Ούτε, είπε, αυτή η έκταση – «φιλέτο» θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες, αλλά μέσα από τις ενέργειες του δήμου και μέσω μίσθωσης θα δοθεί στους πολίτες του. Και του ζήτησε να μην δαιμονοποιεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, που είναι η ΣΔΙΤ, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή υπεύθυνα και με συγκεκριμένο σχέδιο ενεργειών και διαδικασιών μελέτης εξέφρασε το ενδιαφέρον της για μίσθωση του χώρου.

 

ΚΡ. ΑΡΣΕΝΗΣ: ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πριν λίγες ημέρες μετέτρεψε σε μια γιορτή την παραχώρηση του αμαξοστασίου του ΟΣΕ. Ζήτησε να δημοσιοποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης και ρώτησε τελικά τι είναι τελικά για τον δήμο, “ενοικίαση” ή “παραχώρηση”; Ανέφερε πως η μακέτα του έργου που παρουσιάστηκε ο δήμος λέει πως δεν την έφτιαξε ο ίδιος και ρώτησε ποιος την κατασκεύασε καθώς και γιατί στην εκτός σχεδίου περιοχή εμφανίζονται κτίρια. Η κυβέρνηση, είπε, θα πρέπει να αποσαφηνίσει εάν ο χώρος αυτός θα παραχωρηθεί μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες.