Home Δυτική αθήνα ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ…ΔΥΤΙΚΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ…ΔΥΤΙΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ…ΔΥΤΙΚΑ

0
0

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΑΚ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανάπλασης εξωτερικών αθλητικών χώρων στα γήπεδα της Αγίας Τριάδας, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης.

Οι εργασίες σύμφωνα με τη δημοτική αρχή αφορούν στη βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των εξωτερικών αθλητικών χώρων, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών, τόσο στο αθλητικό τους πρόγραμμα, όσο και στη γενικότερη άθληση και ψυχαγωγία τους στο χώρο.

 

 

Περιλαμβάνουν αντικατάσταση υπαρχόντων φθαρμένων αθλητικών δαπέδων ή κατασκευή τους, όπου δεν υπάρχουν, καθώς και αντικατάσταση παλαιού ή εγκατάσταση νέου αθλητικού εξοπλισμού, όπως μπασκέτες, ταμπλό, προστατευτικά ασφαλείας κλπ.

Οι αναπλάσεις των αθλητικών χώρων στο σύνολό τους θα καλυφθούν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ η μελέτη έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης.

 

 

ΑΙΓΑΛΕΩ: ΝΕΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΑΚ «ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ»

 

 

Άναψαν οι νέοι πυλώνες φωτισμού του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Εύα Χριστοδούλου», στο Άλσος Αιγάλεω, παρουσία του δημάρχου Αιγάλεω Γιάννη Γκίκα και αθλητών από συλλόγους της πόλης μας.

Μετά από πολλά χρόνια, πραγματοποιηθηκε η αντικατάσταση των τεσσάρων πυλώνων φωτισμού και το έργο ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση των λαμπτήρων φωτισμού LED καθιστώντας το αθλητικό κέντρο λειτουργικό και άρτια αναβαθμισμένο για να υποστηρίξει αθλητικές δραστηριότητες και κατά τις βραδινές ώρες.

Ο Δήμος Αιγάλεω με σχέδιο και προγραμματισμό, προχωράει στην βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών χώρων της πόλης μας.

 

 

ΧΑΪΔΑΡΙ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Εργασίες εκτεταμένων επισκευών των πλακοστρώσεων στην οδό Σπάρτης και στην οδό Ανδρούτσου, στις περιοχές των Κουνελίων και  του Προφήτη Ηλία.

Το πλακόστρωτο οδόστρωμα στους δρόμους αυτούς είχε πλέον μεγάλες φθορές από την πολυετή χρήση, με αποτέλεσμα τα οχήματα να δυσκολεύονται να κινηθούν ομαλά ή ακόμη και να εμφανίζουν μηχανικά προβλήματα.

Σε λίγες μέρες, με την παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου, οι δυο αυτοί δρόμοι  θα είναι ξανά ασφαλείς για την κίνηση των κατοίκων.

 

 

Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια στο οδικό δίκτυο της πόλης είναι πολλά. Αντιμετωπίζονται ένα – ένα, με συγκεκριμένο σχεδιασμό και κυρίως με δουλειά στην πράξη.

 

 

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

 

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το  πρόγραμμα των ΚΔΑΠ στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού με συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και νέες δράσεις

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού, συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ.  Φέτος η επιδίωξη είναι να υπάρξει μεγαλύτερη ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των παιδιών – μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2021-2022» με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες μέσα από υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αλλά και με νέες δράσεις για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την υγιεινή διατροφή κ.α

Λόγω της πανδημίας οι δομές του δήμου δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν το 2020  καθώς βρίσκονται σε αναστολή από τις 10/11/2020. Ωστόσο η νέα χρονιά θα ξεκινήσει δυναμικά με πληθώρα δράσεων για τα παιδιά μας.

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από 2 ιδιαίτερες σχολικές χρονιές με πολλές δοκιμασίες για τους μαθητές, ο θεσμός των ΚΔΑΠ γίνεται ένας ενεργός πυρήνας απασχόλησης και δημιουργικότητας ώστε να μπορούν τα παιδιά να βρουν τρόπους να εκφραστούν μέσα από όμορφες και έξυπνες δραστηριότητες».

Οι δομές των ΚΔΑΠ που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά είναι οι παρακάτω :

1ο ΚΔΑΠ – 2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού – Γρ. Λαμπράκη & Θεσσαλονίκης

2ο ΚΔΑΠ – 4ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού – Παραμυθιάς & Λαμίας

3ο ΚΔΑΠ – 5ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού – Μακεδονίας 32

4ο ΚΔΑΠ – 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων – Σπάρτης & Λυκούργου

5ο ΚΔΑΠ – 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων – Λ. Δημοκρατίας 306

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, Ελεύθεροι επαγγελματίες, Αγρότισσες, Αυτοαπασχολούμενες, Άνεργες με κάρτα ανεργίας σε ισχύ και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να συμπληρώσουν την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής είτε μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου και να την αποστείλουν με  mail  στο kdapagankam@gmail.com, ή να την συμπληρώσουν ηλεκτρονικά ή να την καταθέσουν στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων – Καματερού,  Λ. Δημοκρατίας 61,  έως 04/06/2021.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις δράσεις καθώς και οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση θα βρείτε στην ιστοσελίδα του δήμου www.agankam.gov.gr καθώς και στα τηλέφωνα : 213  20 23 656  – 6941 577486

Συμπληρώστε ηλεκτρονικά την αίτησή σας στο παρακάτω link:

Δήμος Αγίων Αναργύρων Kαματερού – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ (agan.gov.gr)

 

ΙΛΙΟΝ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

 

 

Απαλλαγή οικονομικής συμμετοχής στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου το διάστημα αναστολής λειτουργίας τους

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, απαλλάσσονται οι οικογένειες από την υποχρέωση καταβολής οικονομικής συμμετοχής στους Παιδικούς Σταθμούς για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας κατ’ εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, δηλαδή από 11.02.2021 έως και 16.05.2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής στο τηλέφωνο 2132030178, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 -12:00 το μεσημέρι.

 

ΑΙΓΑΛΕΩ:  ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΖΩΗ.

 

Στην αποκατάσταση της λειτουργίας συντριβανιών προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω, μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και των Τεχνικών Συνεργείων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, εργασίες έγιναν στο συντριβάνι στην πλατεία Λέλας Καράγιαννη, στο συντριβάνι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Εδέσσης και Ηρακλείτου και στο συντριβάνι στη συμβολή της οδού Δαρδανελίων με την Ιερά Οδό.

 

 

Στα συντριβάνια, που ήδη υπήρχαν, εγκαταστάθηκαν νέοι μηχανισμοί και έγιναν εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και αναβάθμισης των χώρων.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας δήλωσε: μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συντήρησης και ανακατασκευής των συντριβανιών, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, για λόγους ασφαλείας και υγιεινής, προκειμένου να διατηρηθούν καθαρά και να ομορφαίνουν τις πλατείες και τους δρόμους του δήμου μας, βοηθάμε την προσπάθεια αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, με στόχο να κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό το περιβάλλον που ζούμε.