Home Δυτική αθήνα ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

0
0

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ

Ο Δήμος Πετρούπολης, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας και της αισθητικής της πόλης, την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, συνεχίζει να «καλλωπίζει» τα τσιμεντένια παγκάκια, μετατρέποντάς τα σε έργα τέχνης!

Στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής ανταποκρίθηκε η κα Φωτεινή Καβαλάρη, ζωγράφος και εργαζόμενη στην υπηρεσία Πρασίνου και με την συνδρομή του ζωγράφου Κώστα Κωνσταντινίδη, κατοίκου Πετρούπολης, συνέχισαν μετά από τα παγκάκια στην πλατεία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα), να μετατρέπουν σε καμβά ζωγραφικής και τα τσιμεντένια παγκάκια στην πλατεία «Ηρώ».

Ήδη, έχουν ζωγραφιστεί τα τέσσερα πρώτα παγκάκια. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου να μετατραπούν όσο το δυνατόν περισσότερα παγκάκια αλλά και δημόσιοι χώροι σε έργα ζωγραφικής με έντονα χρώματα και ιδιαίτερη φαντασία.

Το κόστος των υλικών, τα οποία είναι κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους και αντέχουν σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες έχει αναλάβει ο Δήμος Πετρούπολης, ενώ για να προφυλαχτούν τα σχέδια από τους βανδαλισμούς, τα παγκάκια προστατεύτηκαν με ειδική υδροφοβική επίστρωση anti-tagging, η οποία δεν επιτρέπει καμία απολύτως μουτζούρα.

 

ΑΙΓΑΛΕΩ: ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΙΩΝ ΤΟΝΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, με γνώμονα την ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα αδέσποτα αλλά και λόγω των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει από την εξάπλωση της πανδημίας covid_19, δείχνοντας το ενδιαφέρον του για την τύχη τους, ακόμη μια φορά, προμηθεύτηκε και διένειμε τρεις τόνους ζωοτροφών στο χώρο της αρμόδιας Διεύθυνσης Πρασίνου.

Ειδικότερα, δόθηκαν τροφές για γατάκια μωρά, ενήλικα και στειρωμένα, καθως και για σκυλάκια ενήλικα και κουτάβια.

Η δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας φιλόζωων και με τη βοήθεια και συμπαράσταση των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αιγάλεω ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα τοποθέτησης μικρών σπιτιών για γάτες, το οποίο θα εξαπλωθεί σταδιακά σε όλο και περισσότερες γειτονιές της πόλης προσφέροντας στους τετράποδους φίλους μας ασφάλεια, εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δημότες και ιδιαίτερα στους ευαισθητοποιημένους εθελοντές, που αφιερώνουν μέρος του χρόνου τους στους τετράποδους φίλους μας.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα συνεχίσει να υλοποιείται με γοργά και σταθερά βήματα συμπληρώνοντας τον συνολικό σχεδιασμό των δράσεων του Δήμου μας που αφορούν την προστασία των αδέσποτων.

Αγαπάμε τα ζώα και τα προσέχουμε.

 

ΑΙΓΑΛΕΩ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΔΑ

Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής /  University of West Attica (ΠΑ.Δ.Α.) δημιουργεί έναν πρότυπο αμπελώνα στο Άλσος Αιγάλεω Μπαρουτάδικο στη θέση «Φυτώριο».

Η φύτευση και δημιουργία του αμπελώνα, με ποικιλίες από παλιά ελληνικά κλήματα, θα έχει πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις και στοχεύσεις για την κοινωνία, την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, αφού το Αιγάλεω είναι ένας πυκνοδομημένος αστικός χώρος, με πολλά φορτία και κάθε τι προς την περιβαλλοντική κατεύθυνση επιδρά θετικά.

Επιπροσθέτως, επέρχονται εκπαιδευτικά οφέλη, αφού θα μπορούν να επισκέπτονται τον αμπελώνα και τα σχολεία.

Τέλος, η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται στην έρευνα, αφού την εποπτεία θα έχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής του οποίου η Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον αμπελώνα και θα εντείνει την εκπαιδευτική – ερευνητική διαδικασία στον τομέα της οινολογίας.

Η υλοποίηση του έργου παρακολουθείται εκ μέρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από τον Καθηγητή Αμπελουργίας του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών της Σχολής επιστημών Τροφίμων, κ. Ηλία Κόρκα.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας δήλωσε, το Αιγάλεω είναι πλέον μια Πανεπιστημιούπολη και ο Δήμος στοχεύει στις ωφέλειες που μπορούν να δημιουργηθούν για την πόλη, μέσω των συνεργειών με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

 

ΑΙΓΑΛΕΩ: ΚΑΛΩΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού, καλλωπισμού και συντήρησης από τα Τεχνικά Συνεργεία του Δήμου Αιγάλεω σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου, στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Αιγάλεω “Σταύρος Βενέτης” και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, στο πλαίσιο των εργασιών που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αιγάλεω για τη συντήρηση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων χώρων.

Συγκεκριμένα, προχωρήσαμε στην αντικατάσταση της παλιάς επιγραφής του Κλειστού Γυμναστηρίου τοποθετώντας καινούργια, φωτεινή επιγραφή στην είσοδο.   Επίσης τοποθετήθηκαν καινούργια κουφώματα αλουμινίου, όπου ήταν απαραίτητο και συντηρήθηκαν και βάφτηκαν τα κάγκελα και το εξωτερικό τοιχίο περίφραξης περιμετρικά του χώρου του Γυμναστηρίου και του Κολυμβητηρίου.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, δήλωσε, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις σε όλα τα δημοτικά αθλητικά κέντρα, ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη δημιουργία χρηστικών χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.

 

ΧΑΪΔΑΡΙ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκαταλελλειμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της πόλης ξεκίνησε ο Δήμος Χαϊδαρίου. Τέσσερα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν το Σάββατο από τα συνεργεία του δήμου, που έχουν όμως πολλή δουλειά ακόμη μέχρι να «καθαρίσουν» την πόλη από τα απόβλητα.

ΧΑΪΔΑΡΙ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Μέχρι το τέλος Μαϊου συνεχίζεται η  ενημέρωση των κατοίκων για την επιχορήγηση της εγκατάστασης Φυσικού Αερίου, κάθε Τετάρτη 3-6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου

Συνεχίζεται μέχρι το τέλος Μαϊου η  δράση ενημέρωσης κατοίκων της πόλης για την υποβολή αίτησης επιχορήγησης από το ΕΣΠΑ της εγκατάστασης Φυσικού Αερίου και για τη διαδικασία της τυχόν σύνδεσης της κατοικίας τους με το δίκτυο. Η ενημέρωση πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 3-6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

Η ενημέρωση για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι συμπολίτες μας και την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται από στέλεχος της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ), που έρχεται κάθε Τετάρτη στο Δημαρχείο για αυτό το σκοπό. Ο Δήμος Χαϊδαρίου είναι ο πρώτος Δήμος στην Αττική που συνεργάζεται με την ΕΔΑ για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Λόγω της λήξης του σχετικού προγράμματος του ΕΣΠΑ την 31η Μαϊου, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Χαϊδαρίου να επισκεφθούν το Δημαρχείο και να υποβάλλουν όποια ερωτήματα έχουν στον εκπρόσωπο της ΕΔΑ, τις δυο προσεχείς Τετάρτες, 19 και 26 Μαϊου.