Home Χωρίς κατηγορία ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ… ΔΥΤΙΚΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ… ΔΥΤΙΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ… ΔΥΤΙΚΑ

0
0

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Δήμος Περιστερίου φωτίζει και ομορφαίνει την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι ΟΤΕ), μία από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης, από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, στις 8 το βράδυ, με τα έργα των μικρών παιδιών.

Με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Περιστερίου προσκάλεσε όλα τα παιδιά της πόλης στον Μαθητικό Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, με θέμα: «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» και τους έδωσε την ευκαιρία να φιλοτεχνήσουν.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στα παιδιά και στους γονείς τους για τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, που εμπνεύστηκαν από τους ήρωες της επανάστασης και τα ιδεώδη της ελευθερίας και φιλοτέχνησαν, με το μοναδικό τρόπο που εκείνα ξέρουν, έργα τέχνης.

Εκατοντάδες οι συμμετοχές των μαθητών της πόλης του Περιστερίου και σε όλους τους μικρούς ζωγράφους θα αποσταλούν ψηφιακά οι αναμνηστικοί έπαινοι για τη συμμετοχή τους. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο διαγωνισμός διεξήχθη ψηφιακά, μέσω του ιστότοπου www.depadp.gr

Τα 51 έργα των μικρών μαθητών που επέλεξε η επιτροπή εικαστικών των εργαστηρίων ζωγραφικής της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ), θα κοσμούν την πλατεία και οι πινελιές της ψυχής τους μετατρέπουν το χώρο στον πιο όμορφο της πόλης μας!

Μια καινοτόμα δράση του Δήμου Περιστερίου, εντελώς πρωτοποριακή για την χώρα μας, όπου ένας δημόσιος κοινόχρηστος χώρος δέχεται εικαστική παρέμβαση από πολίτες και ειδικότερα από τους μαθητές της πόλης.

 

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΔΩΡΕΑ 20 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η εταιρεία OpenBet / SG Digital πρόσφερε με πολύ αγάπη στο Δήμος Αγίας Βαρβάρας 20 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές για να στηρίξει τα σχολεία και τις δομές της πόλης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Δημάρχου ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ σε όλη την ομάδα της SG Digital και ιδιαιτέρως στον Senior IT Service & Operations Manager Κύριο Vassilis Mitsikostas για την ευγενική προσφορά τους.

 

ΧΑΪΔΑΡΙ: ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με τη διοργάνωση ποδηλατικής διαδρομής από τη Μονή Δαφνίου μέχρι τον Πύργο Παλατάκι συμμετείχε ο Δήμος Χαϊδαρίου στις εκδηλώσεις για την χθεσινή 3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Η εκδήλωση, που αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω του Facebook του Δήμου Χαϊδαρίου, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα ποδηλασίας «Α.Ο. Ολυμπιακός Περιστερίου – Χαϊδαρίου».  Οι ποδηλάτες ακολούθησαν τη διαδρομή Ιερά Οδός – Οδός Στρ. Καραϊσκάκη, που συνδέει μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Χαϊδαρίου. Τη Μονή Δαφνίου, τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, την Πλατεία Ηρώων, το Άλσος που περιβάλλει το Παλατάκι. Κατά τη διοργάνωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε για τη διοργάνωση:

«Χθες ήταν μια όμορφη ημέρα για το Χαϊδάρι. Ας βάλουμε όλοι το ποδήλατο στη ζωή μας, ας κάνουμε την πόλη μας ακόμη περισσότερο φιλική στο περιβάλλον.»

 

 

ΑΙΓΑΛΕΩ: ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Την Κυριακή 30 Μαΐου  με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ιστορική Μάχη της Κρήτης, ο Δήμος Αιγάλεω και ο Συλλογος Κρητων Αιγαλεω τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στον Αρχιεπισκοπικό Ιερός Ναός Εσταυρωμένου Αιγάλεω και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο , τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων.

Ο Δήμαρχος  Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας δήλωσε:

80 χρόνια πέρασαν από τη Μάχη της Κρήτης.

Τη Μάχη της Ευθύνης και του Χρέους.

Τη Μάχη της κρητικής λεβεντιάς.

”Υπάρχει και κάτι άλλο όμως στην Κρήτη.

Υπάρχει κάποια φλόγα -ας την πούμε ψυχή- κάτι πιο πάνω απ’ τη ζωή κι απ’ το θάνατο, πού είναι δύσκολο να το ορίσεις.

Υπάρχει αυτή η περηφάνια, το πείσμα…….και είναι ο Κρητικός που πάντα τολμάει ν’ αντικρύζει, πρόσωπο με πρόσωπο, τη θεά εκείνη που δεν κάνει χατίρια και δεν κάθεται στα πόδια κανενός: την αγέλαστη κι’ αδάκρυτη θεά, την ευθύνη”.

Χαραγμένη για πάντα στη συλλογική μας Μνήμη, αυτή η λαμπρή επέτειος πραγμάτωσης του ύψιστου Χρέους προς την πατρίδα, σηματοδοτεί και τις δικές μας ευθύνες εμπρός στους κινδύνους και στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.