Home Δυτική αθήνα ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ 10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ 10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ 10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ

0
0

Σε αναστολή λειτουργίας του 10ου Νηπιαγωγείου Αγίων Αναργυρών για τις επόμενες 14 ημέρες αποφάσισε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την επιβεβαίωση (Τρίτη, 22/9) για θετικό κρούσμα σε μαθητή.

 

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίων Αναργύρων «Άμεση ήταν η ενημέρωση του Δήμου, από τη Διεύθυνση του Σχολείου και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ενώ ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ και ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία του σχολείου για 14 ημέρες, ενώ απόψε (22/9) θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους χώρους του σχολείου από τον Δήμο και θα σφραγιστεί.

Κατόπιν ενημέρωσης του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσει άμεσα  η διαδικασία αναγνώρισης και ιχνηλάτησης των επαφών του παιδιού, στον σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο καθώς και στις εξωσχολικές του δραστηριότητες, αθλητικές, κλπ

Μετά από σχεδόν 15.000 κρούσματα στη χώρα μας, ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε και στο Δήμο μας, την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση με απόλυτη υπευθυνότητα.

Σε διαρκή συνεργασία με τους υπεύθυνους φορείς, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού θα πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία και την ασφάλεια όλων και θα ενημερώνει εγκαίρως την πόλη».

 

ΣΤ. ΤΣΙΡΜΠΑΣ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αγ΄. Αναργύρων Στ. Τσίρμπας μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της πόλης μας.

Ένας μαθητής του 10ου Νηπιαγωγείου Αγίων Αναργύρων διαγνώστηκε σήμερα το μεσημέρι θετικός σε covid-19.

Εμείς από απόψε κιόλας, θα προβούμε σε άμεση απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου. Μετά από ενημέρωση του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ενημέρωσης και ιχνηλάτησης των επαφών του παιδιού.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον μικρό μας φίλο.

Θέλω να απευθύνω για μία ακόμη φορά, μαζική έκκληση σε όλους τους δημότες μας να ακολουθούμε τις διαδικασίες που διασφαλίζουν την υγειονομική προστασία μας. Πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε για τη δημόσια υγεία.

Όλος ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε εγρήγορση να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και μέριμνα σε οτιδήποτε συμβεί.»