Home Ίλιον ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: «ΡΟΖ» ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝ ΑΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: «ΡΟΖ» ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝ ΑΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: «ΡΟΖ» ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝ ΑΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

0
0

Μία αξιόλογη πρωτοβουλία έλαβε ο δήμος Ιλίου ο οποίος φωταγώγησε με ροζ χρώμα το δημαρχείο Ιλίου για το μήνα Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

 

Ο δήμος Ιλίου μένει πιστός στο ραντεβού του με τον «Μήνα Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», όπως έχει καθιερωθεί ο Οκτώβριος, και συμμετέχει, για μια ακόμα χρονιά, στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης, με στόχο τη σωστή πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία.

Με τη φωταγώγηση με ροζ χρώμα του δημαρχείο δίνει το δικό του στίγμα στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της ασθένειας. Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου πραγματοποιεί προληπτικές δράσεις, όπως δωρεάν ετήσιο πρόγραμμα εξετάσεων μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ, ενημερωτικές καμπάνιες κλπ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η θεσμοθέτηση του Οκτωβρίου ως μήνα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού αποτελεί, για όλες τις γυναίκες, ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού της ζωής τους: το ραντεβού με την πρόληψη. Είναι η πιο ουσιαστική υποχρέωση που έχουν απέναντι στον εαυτό τους και στους ανθρώπους που αγαπούν. Γιατί η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές και οι ζωές μας είναι πολύτιμες για να τις αφήνουμε στην τύχη».