Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΠΟ 17/7 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΠΟ 17/7 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΠΟ 17/7 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

0
0

Από τις 17 Ιουλίου και για τις επόμενες 20 ημέρες θα γίνονται οι αιτήσεις για τις επιδοτούμενες θέσεις νηπίων σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ μόνο ηλεκτρονικά σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης.

 

Ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι ξεκινούν την Παρασκευή 17 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις επιδοτούμενες θέσεις νηπίων και παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ για το σχολικό έτος 2020-2021 στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ. Ο προϋπολογισμός που αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 279.000.000 ευρώ.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr). Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος απαιτείται η υποβολή μόνο της αίτησης, ενώ όλα τα άλλα δικαιολογητικά θα αντλούνται ηλεκτρονικά από την ΕΕΤΑΑ μέσω ενός διασυνδεδεμένου πληροφοριακού συστήματος. Κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να υποβάλει μια μόνο αίτηση, η οποία υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και απαρτίζεται από:

  • Ένα υποχρεωτικό σκέλος, όπου δηλώνονται τα απαιτούμενα για τη μοριοδότησή τους στοιχεία
  • Ένα προαιρετικό σκέλος, όπου μπορεί να επιλεγεί συγκεκριμένη δομή

 

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα ή άνεργες προκειμένου να λάβουν επιδότηση για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

 

Οι ενδιαφερόμενες εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου να επιλέξουν τη Δομή-Φορέα που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

 

Η δράση στοχεύει στην αύξηση και διατήρηση της απασχόλησης των ωφελούμενων γυναικών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνσή τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Δικαιούχους, τις Προϋποθέσεις, τις Επιλέξιμες ενέργειες, τις Δομές-Φορείς κλπ. διαβάστε το ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ της Ε.Ε.Τ.Α.Α. στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eetaa.gr/…/15072020_eetaa_paidikoi_stathmoi_dt.…

 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ (Αθήνα: 213- 1320600 και 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310- 544714).