Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ!
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ!

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ!

0
0

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΝΟΣ ΕΣΚΑΦΕΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

 

 

Ένας φορτωτής – εσκαφέας και ένα αυτοκίνητο Τοyota είναι τα καινούργια οχήματα που πρόσθεσε ο Δήμος Πετρούπολης στον στόλο του προς αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες της πόλης.

Μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II’’, παρέλαβε την Τετάρτη 8 Απριλίου ένα καινούριο μηχάνημα έργου, που θα ενισχύσει σημαντικά τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας – Περιβάλλοντος & Πρασίνου. Πρόκειται για έναν καινούργιο μηχανικό φορτωτή – εκσκαφέα – υδραυλικό σφυρί – αρπάγη, που αποτελούν ένα μέρος της προμήθειας μηχανημάτων έργου που αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Τα μηχανήματα αυτά θα καλύψουν διάφορες ανάγκες των τεχνικών συνεργείων και των συνεργείων καθαριότητας, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα του Δήμου μας, τόσο στην εκτέλεση των χωματουργικών έργων (εκσκαφές, διανοίξεις ορυγμάτων, επιχωματώσεις, φορτώσεις, συντήρηση ή εκτέλεση διαφόρων έργων) όσο και των εργασιών περισυλλογής μπαζών και ογκωδών αντικειμένων.

Με τα παραπάνω μηχανήματα θα αξιοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό το προσωπικό του Δήμου, καθώς θα βελτιωθεί η παραγωγικότητα του και θα επιτελούνται έργα που σήμερα, με τα υφιστάμενα μέσα, είναι ασύμφορη η εκτέλεση τους.

Ο Δήμος Πετρούπολης εκσυγχρονίζει τον στόλο του και αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, αναμένοντας μετά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών την παραλαβή και άλλων μηχανημάτων και οχημάτων που είναι απαραίτητα για το δύσκολο έργο του.

Η συγκεκριμένη πράξη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας «Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» με τίτλο «Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού», συνολικού προϋπολογισμού 145.000,00 € μετά από κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης από το Τμήμα Προγραμματισμού – Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου.

ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης παρέλαβε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, ένα από τα αυτοκίνητα που προσέφερε η εταιρεία Τoyota Ελλάς σε Δήμους της χώρας μας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια των δημοτικών Δομών Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος, μετά την παραλαβή του αυτοκινήτου, έκανε γνωστό ότι το όχημα θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών μετακίνησης των υπαλλήλων που στελεχώνουν τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα της νέας Δομής «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ», η οποία λειτουργεί υποστηρικτικά προς το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τον Συμβουλευτικό Σταθμό και τις Κοινωνικές Δομές της πόλης.

Το αυτοκίνητο αυτό, θα χρησιμοποιηθεί για όλο το χρονικό διάστημα που ο Δήμος Πετρούπολης θα υλοποιεί τις σχετικές δράσεις στήριξης των ευπαθών ομάδων, των μη αυτοεξυπηρετούμενων, των απόρων και των ηλικιωμένων δημοτών.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει: «Ευχαριστούμε τόσο την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας που μερίμνησε για τον εφοδιασμό των Δήμων με επιπλέον οχήματα, όσο και την Τoyota Ελλάς για την άμεση ανταπόκριση και προσφορά της.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες καταστάσεις που βιώνουμε, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και η εταιρική κοινωνική ευθύνη, μας εμψυχώνουν και μας ενώνουν στον συλλογικό αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού για να βγούμε όλοι μαζί υγιείς και νικητές».