Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 660.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 660.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 660.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

0
0

Με 4 απορριμματοφόρα θα ενισχυθεί ο στόλος του Δήμου Πετρούπολης μέχρι το τέλος του 2022. Η προμήθεια των οχημάτων θα γίνει με επιχορήγηση από το «Φιλόδημος ΙΙ».

 

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης αναφέρεται: «Ο Δήμος Πετρούπολης εντάχθηκε στους δικαιούχους του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο του άξονα «H τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» με δυνατότητα επιχορήγησης 660.000,00 ευρώ για την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, σύμφωνα με την αρ. 50125/06.8.20 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η κινητοποίηση από την πλευρά των υπηρεσιών στην πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν άμεση και ως εκ τούτου ο Δήμος Πετρούπολης πρόκειται να αξιοποιήσει την χρηματοδότηση των 660.000 ευρώ προκειμένου να ενισχύσει τον τομέα της καθαριότητας, όπου εντοπίζονται ελλείψεις και μεγάλες ανάγκες.

Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό διότι, όχι μόνο κληθήκαμε -μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- να καλύψουμε δρόμο στον οποίο οι άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις πορεύονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και γιατί το μέγεθος της πόλης μας και τα φυσικά χαρακτηριστικά της δημιουργούν επιπλέον εμπόδια σε αυτή την πορεία.

Παράλληλα, με την παραπάνω επιτυχία και η ταυτόχρονη ένταξη του Δήμου μας στο Πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ με την προμήθεια επιπλέον απορριμματοφόρων, κάδων και πράσινων σημείων προϋπολογισμού 1.045.444,00 € θα δώσει νέα ώθηση, ενώ η ορθή διαχείριση των αποβλήτων μπορεί να αποτελέσει ευεργετικό παράγοντα για την υγεία και την ποιότητα του περιβάλλοντός, ώστε η πόλης μας να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Τα βήματα που έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή το τελευταίο χρονικό διάστημα παρά τις δυσκολίες, είναι σίγουρα αξιοσημείωτα, αλλά ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύτερος από αυτόν που διανύσαμε,  αφού οι στόχοι αναπροσαρμόζονται σταδιακά προς τα πάνω έχοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες της πόλης μας».

 

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Τη δική του εκδοχή για την προμήθεια των 4 απορριμματοφόρων μέσω του «Φιλόδημος ΙΙ» καταθέτουν οι Ενεργοί Πολίτες με σχετική ανάρτηση στη σελίδα της παράταξης στο fb, που δημοσιεύθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Μόλις τώρα… ο ΓΓ του Δήμου Πετρούπολης στο συμβούλιο μας ενημέρωσε ότι ακυρώθηκε το Leasing των 700.000 € για απορριμματοφόρα για 5 έτη. Ή μάλλον δεν μας το είπε έτσι αλλά μας είπε ότι δεν θα δοθούν τα χρήματα για leasing… Μεγάλη η νίκη της παράταξης μας αλλά κυρίως δεν πετάχτηκαν λεφτά στον κουβά γι ακόμη μια φορά…

Γιατί; 120.000 € γλίτωσε ανά έτος η Πετρούπολη από την παρέμβαση μας που σταμάτησε το Leasing για απόκτηση απορριμματοφόρων που προωθούσε η Διοίκηση του κ. Βλάχου.

Αυτά θα δοθούν για καύσιμα, υπερωρίες και άλλες υποχρεώσεις και πραγματικές ανάγκες ελπίζουμε. Εμείς θα θέλαμε για στήριξη του Βοήθεια στο Σπίτι και των δράσεων της Κοινωνικής Υπηρεσίας ή για τη στήριξη της δημοτικής συγκοινωνίας.

660.000 εισέπραξε από το Φιλόδημος 2 (Υπουργείο Εσωτερικών) μετά από δική μας παρέμβαση για απορριμματοφόρα και λοιπά οχήματα.

Όφελος για την πόλη;

780.000 € και θα  μείνει ο εξοπλισμός για τα 4 απορριμματοφόρα και λοιπά οχήματα που θα είναι καινούργια και δεν θα τα γυρίσουμε πίσω.

Οι Ενεργοί Πολίτες από τη θέση της αντιπολίτευσης και συνεργαζόμενοι με τις πιο δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις στη πόλη καθημερινά αγωνιζόμαστε για ότι καλύτερο».

 

ΜΑΝ. ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΕΜΕΙΣ ΘΕΣΑΜΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Πιο αναλυτική η τοποθέτηση του επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μανώλη Μπουσούνη, σε σχόλιο στο facebook:

Η δημοτική αρχή ξεκίνησε θέλοντας να πάρει απορριμματοφόρα με Leasing και χρεώνοντας τους πολίτες με 700.000 € σε βάθος 5ετίας. Ευτυχώς υπερψήφισε μαζί με όλες τις παρατάξεις το ψήφισμα που καταθέσαμε οι Ενεργοί Πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός των δήμων με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων από την 100% κρατική χρηματοδότηση μέσα από το Φιλόδημος 2 για απορριμματοφόρα. Η πίεση που ασκήθηκε προς το Υπουργείο 8 μήνες τώρα και στη Βουλή έφερε αυτό το αποτέλεσμα που και 120.000 με 140.000 € γλιτώνει κάθε χρόνο σε βάθος 5ετίας η πόλη, και τα οχήματα θα μας μείνουν και επιτέλους θα αναβαθμιστεί η καθαριότητα. Μπράβο στην υπηρεσία εφόσον κινήθηκε τάχιστα αλλά μη μπερδευόμαστε. Δεν διεκδίκησε κάτι ο Δήμος, αποδέχθηκε απλά την κρατική χρηματοδότηση που εμείς θέσαμε επιτακτικά ότι μπορεί να υπάρξει. Το πρόγραμμα αυτό υπάρχει από το 2018 και ο Δήμος έχει φτιάξει έτσι παιδικές χαρές, έχει συντηρήσει τα σχολεία κ.α. Άρα δεν έγινε αίτημα και το αποδέχτηκαν για να μην χαθεί η ουσία. Αντίστοιχα το άλλο πρόγραμμα είναι από το 2016 σε ένταξη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή του Δήμου που πραγματικά είναι μια τομή στη διαχείριση των αποβλήτων εντός αστικού ιστού αλλά δεν ήταν πρωτοβουλία της παρούσας Διοίκησης. Επιτέλους να υπερασπιστούμε την πραγματικότητα για να μπορούμε να εξελισσόμαστε ως τοπική κοινωνία. Η Διοίκηση πρέπει να μας πει τι γίνεται με την αποκομιδή στους μπλέ κάδους και την στάση του ιδιώτη γιατί η κατάσταση σε πλήθος γειτονιών και κεντρικών δρόμων είναι αποκαρδιωτική, με τη μελέτη για Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που προχωρά και με τις οσμές από τη Φυλή που έστειλε αίτημα προς τον ΕΔΣΝΑ.