Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΜΕ 18 ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΜΕ 18 ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΜΕ 18 ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

0
0

Με μία πληθώρα δράσεων που περιλαμβάνουν από αναρρίχηση μέχρι φωτογραφία και πρώτες βοήθειες ο Δήμος Πετρούπολης δείχνει την ευαισθησία του στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

 

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και ο Δήμος μας θα συμμετέχει με μια σειρά από δράσεις, δίνοντας έμφαση στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ενθαρρύνοντας τους κατοίκους να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους, όπως το βάδισμα και το ποδήλατο.

Το φετινό θέμα της EUROPEANMOBILITYWEEK είναι η «Κινητικότητα μηδενικών εκπομπών για όλους» και στον Δήμο μας θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις, προσαρμοσμένες στο πλαίσιο των οδηγιών προστασίας εξάπλωσης του Covid 19.

Στόχος είναι να τονιστεί η σημασία της προσβασιμότητας στις μεταφορές μηδενικών εκπομπών και να προωθηθεί ένα περιεκτικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες.

Η ξεχωριστή σημασία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι να προτρέψει τους ανθρώπους να επιλέξουν τους ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης ή να συνδυάσουν περπάτημα και ποδηλασία με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Το περπάτημα και η ποδηλασία προσφέρουν πολλά άλλα οφέλη, όπως είναι η κοινωνική και οικονομική προσβασιμότητα, η αξιοπιστία, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων και ο θετικός αντίκτυπος στην υγεία.

Οι Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο μας είναι:

Πεζοπορία, Λαμπαδηδρομία, Αναρρίχηση, Δωρεάν προβολή ταινίας στον θερινό κινηματογράφο, Έκθεση Ηλεκτροκίνητων οχημάτων, Ενημέρωση σε Σχολεία & Φορείς, Παρουσίαση για τις πρώτες βοήθειες κατά την πεζοπορία, Διαγωνισμός Φωτογραφίας, Δράση Ζωγραφικής από την ομάδα ΑμεΑ του Δήμου, Παρουσίαση χορευτικού από την ομάδα “Ονειροδίαιτοι” που απαρτίζεται από μαθητές ειδικών σχολείων και τους καθηγητές τους κ.α.