Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: 2η ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: 2η ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: 2η ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

0
0

Με το σύνθημα «Ζούμε το Βουνό μας! Καθαρίζουμε & Φροντίζουμε το Ποικίλο!», την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 9:30 π.μ., ο δήμος Πετρούπολης διοργανώνει τη 2η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

 

 

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με τον Π.Δ.Σ. Οδυσσέας, και στέλνουν ανοιχτή πρόσκληση σε πολίτες, ομάδες, συλλόγους, φορείς και εθελοντές, να γίνουν όλοι μαζί μια αγκαλιά προστασίας και φροντίδας του Ποικίλου Όρους, σε μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η διοίκηση του δήμου Πετρούπολης διοργανώνει τη δράση αυτή με στόχο, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, τη δραστηριοποίηση των πολιτών για έναν δήμο πιο ανθρώπινο, πιο καθαρό και πιο πράσινο!

Το ραντεβού της Κυριακής 1 Νοεμβρίου δίνεται στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Πετρούπολης (τέρμα της οδού Σουλίου), για να καθαριστεί και να προστατευθεί ο μοναδικός «πνεύμονας» της πόλης, το Ποικίλο Όρος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Πετρούπολης μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Ελάτε να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία του περιαστικού πρασίνου, την ομορφιά της φύσης και την αναγκαιότητα της. Ελάτε να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική μας συνείδηση, διαδίδοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού.

Γιατί ο σεβασμός στο περιβάλλον και η συμμετοχή στις δράσεις προστασίας του είναι δείγμα πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας μας».

Να σημειωθεί ότι η φωτογραφία της αφίσας ανήκει στον: Sotiris Papadimas Photography.