Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

0
0

Ως έκτακτο προ ημερησίας θέμα συζητήθηκε η υπόθεση του κολυμβητηρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Έπεσαν οι τόνοι για το Δημοτικό Κολυμβητήριο στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι οι συλλόγοι θα φιλοξενηθούν στο κολυμβητήριο Ιλίου και μάλιστα χωρίς κόστος, ενώ θα υπάρξουν και πιέσεις προς τον εργολάβο για να παραδοθεί το έργο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, όπως είπε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος.

 

Κριτική για κακή διαχείριση και για παρεξήγηση που προκάλεσε αναστάτωση στους κολυμβητικούς συλλόγους της πόλης έκαναν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσον αφορά την αιφνίδια ανακοίνωση του Δημάρχου Πετρούπολης για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου. Η διοίκηση του δήμου απάντησε δια στόματος  του δημάρχου Στέφανου Βλάχου αλλά και του αντιδημάρχου Οικονομικών Θοδωρή Λάππα ότι της γίνεται κριτική, όχι για έργα και συντηρήσεις που δεν γίνονται, αλλά για την προσπάθεια αναβάθμισης μίας δομής με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ, που θα μείνει στο λαό της Πετρούπολης για πολλά χρόνια. Ο κ. Βλάχος μάλιστα τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει ένα τόσο μεγάλο έργο χωρίς να υπάρξει “ταλαιπωρία” στην πόλη.

Πιο συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση υιοθέτησε το αίτημα των τριών κολυμβητικών συλλόγων της πόλης (ΓΣ Πετρούπολης, Ολυμπιάδας και Αίολου) για οικονομική ενίσχυση τους από το Δήμο ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και στην επανεκκίνησή τους όταν ανοίξει και πάλι το κολυμβητήριο.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ: ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

«Μόνοι σας προκαλέσετε την αναστάτωση στους κολυμβητικούς συλλόγους» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Σίμου αναφερόμενος στην ανακοίνωση που έβγαλε ο δήμος και η οποία προκάλεσε τη φυγή αθλητών από τους συλλόγους οδηγώντας τους στα πρόθυρα της διάλυσης. Τόνισε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να έχει συναντήσει τους συλλόγους για να τους ενημερώσει για τις προσπάθειες που έκανε για να λύσει το πρόβλημα της φιλοξενίας τους σε γειτονικά κολυμβητήρια. Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΓΣΠ Θωμάς Κοτσαμπάς έκανε λόγο για απαξίωση του κολυμβητηρίου τα τελευταία χρόνια, χωρίς την ύπαρξη μόνιμου συντηρητή που θα μπορούσε να λύνει τα προβλήματα άμεσα. Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και υπεύθυνος κολυμβητηρίου στην προηγούμενη διοίκηση Μανώλης Ραγκούσης τόνισε ότι οι λύσεις που προκρίνονται από τη διοίκηση δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των συλλόγων και ότι θα έπρεπε να υπάρχει προσυνεννοήση μαζί τους πριν μιλήσουν με άλλους δήμους.

 

ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ: ΟΙ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΕΓΙΝΑΝ 3 ΜΗΝΕΣ

Για εμπαιγμό των συλλόγων έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» Μάνος Συλλιγνάκης καθώς οι δεσμεύσεις για 15 ημέρες έγιναν 3 μήνες. Τόνισε ότι πάρθηκαν γρήγορες αποφάσεις χωρίς να έρθουν σε συνεννόηση με τις άλλες παρατάξεις και τους συλλόγους, ενώ τέλος έδειξαν ολιγωρία στο θέμα μετεγκατάστασης των αθλητικών συλλόγων σε άλλα κολυμβητήρια. Τέλος δήλωσε θιγμένος από την αντιμετώπιση προς το πρόσωπό του από τον ίδιο τον δήμαρχο αλλά και τους συνεργάτες του.

 

ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ: ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Για πρωτοβουλία του δήμου να βρεθεί λύση για τους αθλούμενους, τα σωματεία και τους ωφελούμενους ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, προτού βγει η ανακοίνωση του δημάρχου για το κλείσιμο, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Νίκος Σακούτης. Χαρακτήρισε τη  διαχείριση όλης της υπόθεσης προβληματική. Υπερασπίστηκε των λαϊκών συνελεύσεων που είπε ότι θα κάνει ο Δήμαρχος, αλλά του υπενθύμισε ότι εκκρεμούν οι λαϊκές συνελεύσεις για τη χωματερή, για το Ποικίλο κ.α.

 

Και οι τρεις εκπρόσωποι των κολυμβητικών συλλόγων που έκαναν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσαν υπέρ των έργων και της αναβάθμισης του κολυμβητηρίου άλλα μίλησαν για ανακολουθία της διοίκησης όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα και για καθυστερημένες πρωτοβουλίες που πήρε ο δήμαρχος για να βρεθεί λύση στη στέγαση των συλλόγων. Ζήτησαν τη οικονομική ενίσχυση από το Δήμο αλλά και από τη ΓΓΑ

 

ΜΑΛΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

«Βρεθήκαμε μετέωροι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Χρήστος Μαλαμής. Έκανε λόγο για καταστροφή του σωματείου, της ομάδας πόλο που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική, ενώ τόνισε πως προσωπικό και εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο.

 

ΖΟΥΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

«Η αγωνιστική ομάδα διαλύθηκε» είπε ο ταμίας του ΓΣ Πετρούπολης Μπάμπης Ζουμής και συνέχισε «αφήσαμε τους αθλητές να φύγουν για να συνεχίζουν να προπονούνται σε υψηλούς ρυθμούς». Έκανε λόγο για καθυστερημένη παρέμβαση του δημάρχου ενώ τόνισε ότι είναι μπερδεμένοι όσον αφορά τις ημερομηνίες και τα χρονοδιαγράμματα αφού δεν είναι δεσμευτικά για να απευθυνθούν κι αυτοί υπεύθυνα στους αθλητές, στους προπονητές στους εργαζόμενους μας.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ- ΑΙΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο πρόεδρος του κολυμβητικού συλλόγου Αίολος τόνισε ότι οι υποσχέσεις – δεσμεύσεις του δημάρχου πρέπει να επισπευστούν όσο το δυνατόν γιατί οι σύλλογοι φυλλορροούν και οδηγούνται σε μαρασμό.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΚΟΣ – ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων βάζοντας μία άλλη προβληματική παράμετρο που προκαλεί το κλείσιμο του κολυμβητήριου, που έχει να κάνει με την ελλιπή προετοιμασία των μαθητών υποψηφίων για τις Πανελλαδικές και τα ΤΕΦΑΑ.

 

Από πλευράς διοίκησης ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των συλλόγων για οικονομική ενίσχυση, αλλά όπως είπε υπάρχουν προαπαιτούμενα που πρέπει να τηρηθούν, όπως το ύψος της ενίσχυσης, που όπως είπε ο αντιδήαρχος Οικονομικών Θοδωρής Λάππας, χρειάζεται πρώτα να εγκρίνει η οικονομική υπηρεσία, οπότε όποια απόφαση και να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι δεσμευτική.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: ΜΗΝ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΕΙΤΕ

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος ξεκίνησε λέγοντας πως ήρθε σε συμφωνία με το Δήμο Ιλίου για τη φιλοξενία των συλλόγων  στο γειτονικό κολυμβητήριο με μία ή και παραπάνω διαδρομές. Τόνισε ότι θα γίνει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ιλίου και οι σύλλογοι δεν θα επιβαρυνθούν με το παραμικρό κόστος.

Χαρακτήρισε δε ως φυσιολογική τη φθορά του κολυμβητηρίου, λόγω των χρόνων και ότι δεν μπορούν να καταλογιστούν ευθύνες ούτε στη σημερινή διοίκηση αλλά και σε καμιά διοίκηση. Στάθηκε όμως επικριτικός στο θόρυβο που δημιουργήθηκε από τους συλλόγους και από την αντιπολίτευση, για το αναγκαίο κλείσιμο του κολυμβητηρίου, ενώ δεν άκουσε καμία καλή κουβέντα για ένα τόσο μεγάλο έργο και μία επένδυση 850.000 ευρώ.

Απάντησε μάλιστα στον κ. Σακούτη όσον αφορά τη μονομερή λήψη αποφάσεων χωρίς διαβούλευση και διάλογο, ότι τους εντάσσει αδίκως στο περιβάλλον της Μεταδημοκρατίας, σε μία κατηγορία παρατάξεων που επιβουλεύονται την ελεύθερη έκφραση και την ανταλλαγή των απόψεων όταν είναι η διοίκηση που καθιέρωσε ανοικτά δημοτικά συμβούλια και δημόσια μετάδοση δημοτικών συμβουλίων

 

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ: ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΕΙΧΕ ΔΙΑΛΥΘΕΙ

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας τόνισε ότι τα έργα δεν μπορούσαν να γίνουν πιο γρήγορα καθώς η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει από το εξωτερικό, και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις στο χρόνο παράδοσης. Μάλιστα όπως εξήγησε και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, έπρεπε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες και οι προδιαγραφές που αναγράφονται στην μελέτη και δεν μπορούσαν να γίνουν εκπτώσεις στο έργο γιατί αυτό θα ήταν παράνομο. Τέλος ο κ. Σκαλιστήρας τόνισε ότι προσπάθησαν να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στους συλλόγους αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τη ζημιά στον καυστήρα.