Home Πετρούπολη Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης: Καταδίκη της επίθεσης κατά των μεταναστών στον Ασπρόπυργο [ηχητικό]
Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης: Καταδίκη της επίθεσης κατά των μεταναστών στον Ασπρόπυργο [ηχητικό]

Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης: Καταδίκη της επίθεσης κατά των μεταναστών στον Ασπρόπυργο [ηχητικό]

0
0

Το δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης καταδίκασε την επίθεση εναντίον των μεταναστών στον Ασπρόπυργο, στην τελευταία συνεδρίαση όπου συζητήθηκε εκτάκτως.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος στην εισήγησή του καταδίκασε το συμβάν και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή. Υποστήριξε πως το φαινόμενο της Χ.Α. δεν είναι απλά σημείο των καιρών που γεννούν αόριστα οι πολιτικές, αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και όσο υπάρχει τέτοια πολιτική θα γεννάται ο φασισμός, ο ρατσισμός και ότι πιο σκοτεινό έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.

Η Κατερίνα Πατρικίου της Ανυπότακτης Πετρούπολης υποστήριξε ότι η Χ.Α. συνδέεται με την επίθεση στον Ασπρόπυργο κατά των μεταναστών καθώς δύο από τους δράστες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία έχουν ξανά συλληφθεί για παρόμοιες επιθέσεις και είναι μέλη του πυρήνα της Χ.Α. Ασπροπύργου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θωμάς Κοτσαμπάς υποστήριξε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο για να αποφανθεί αν ήταν ή δεν ήταν μέλη της Χ.Α., αλλά συζητάει και καταδικάζει τους λόγους που προκαλούν τέτοια γεγονότα.

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΡΑΚ, Νίκος Σακούτης επισήμανε ότι τέτοια περιστατικά δεν θα πάψουν να συμβαίνουν όσο υπάρχουν πολιτικές που δημιουργούν φαινόμενα τύπου Χρυσής Αυγής.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σταγκουράκης τόνισε πως τέτοια περιστατικά δεν περιορίζονται στα σύνορα της Ελλάδας, αλλά είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό και η ευθύνη όλων να παρθούν τα μέτρα που δεν θα επιτρέπουν τέτοιες πρακτικές από ακραία στοιχεία.

Την αντίρρηση του για τη συζήτηση του έκτακτου θέματος της επίθεσης εναντίον μεταναστών από μέλη της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κυριάκος με την αιτιολογία, ότι δεν προκύπτει από πουθένα να συνδέεται η Χρυσή Αυγή με το συγκεκριμένο περιστατικό. Στο τέλος καταψήφισε το θέμα.