Home Ίλιον ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ

0
0

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μαθητή από μηχανάκι οι γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου διαμαρτυρηθήκαν ζητώντας μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά τους.

 

 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα ελλιπή μέτρα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών πραγματοποίησαν στις 12/5, το πρωί οι γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μαθητή από διερχόμενο μηχανάκι στην οδό Παλατιανής.

 

Οι γονείς ζήτησαν να υπάρξει σχολικός τροχονόμος και να τεθεί και πάλι σε λειτουργία ο φωτεινός σηματοδότης στη σχολική διάβαση ώστε να μην κινδυνεύουν οι μαθητές όταν χρειάζεται να διασχίσουν τη Λεωφόρο Παλατιανής.

Το παράπονο των γονέων ήταν ότι ουδείς από την δημοτική αρχή δεν ευαισθητοποιήθηκε να παρευρεθεί και να τους καθησυχάσει, ενώ πολλοί από αυτούς εξέφρασαν παράπονα ότι το σχολείο τους παραμένει στο περιθώριο και έχει αφεθεί στην τύχη του από το δήμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού δύο ημέρες πριν τον τραυματισμό του μικρού μαθητή, είχε βγάλει ανακοίνωση όπου μιλούσε για εικόνες εγκατάλειψης στο σχολικό κτίριο.

Το παρών στη διαμαρτυρία έδωσε αντιπροσωπεία της «Αλληλέγγυας Πόλης – Συμμαχία για το Ίλιον» όπου και αυτή διαπίστωσε τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας αλλά και την απουσία της διοίκησης, και τα οποία αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΠΟΛΗΣ

«Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» παραβρέθηκε στη διαμαρτυρία γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, με αφορμή τον χθεσινό σοβαρό τραυματισμό μαθητή, ακριβώς έξω από το σχολείο επί της λεωφόρου Παλατιανής, από διερχόμενο μηχανάκι.

Παρά τον σοβαρό τραυματισμό του μαθητή, φαίνεται πως η δημοτική αρχή έκρινε ότι δεν συνέτρεχε κάποιος «ικανός» λόγος για να έρθει κάποιος υπεύθυνα να ακούσει και να ενημερώσει τους γονείς για τυχόν ενέργειες που πρόκειται να γίνουν από εδώ και πέρα για την αποφυγή νέων ατυχημάτων στο σημείο.

Προφανώς ο κ. Δήμαρχος κρίνει σκόπιμη και χρήσιμη την παρουσία του, μόνο όταν υπάρχουν στο σημείο κάμερες για να καλύπτουν τα γεγονότα. Και μόνο τότε.

Οι γονείς  δήλωσαν αγανακτισμένοι. Έξω από το 5ο Δημοτικό – αλλά και το 3ο Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο –  οι διαβάσεις για τους πεζούς ίσα που φαίνονται στην άσφαλτο. Η σήμανση, οριζόντια και κάθετη, για να προειδοποιεί τους οδηγούς, κρίνεται ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Για τα παιδιά που σχολούν από το Ολοήμερο δεν προβλέπεται σχολικός τροχονόμος (όπως και σε πολλά άλλα σχολεία στον δήμο).

Το φανάρι για τους πεζούς που βρίσκεται ακριβώς έξω από την είσοδο των σχολείων, χαλασμένο από καιρό. Η διοίκηση του Δήμου ενήμερη για όλα αυτά, απαξιοί πλήρως. Αν λειτουργούσε το συγκεκριμένο φανάρι, μπορεί το χθεσινό ατύχημα να είχε αποφευχθεί και να μην είχε συμβεί τίποτα. Ντροπή και μόνο ντροπή.

Και να ήταν μόνο αυτά τα προβλήματα στο συγκεκριμένο σχολείο…

Και την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, που κινδυνεύουν ακόμη και ζωές μαθητών, η διοίκηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και να λέει πως «όλα πηγαίνουν καλά». Μια διοίκηση που δεν έκρινε σκόπιμο να κάνει έστω και μία επιπλέον πρόσληψη στην καθαριότητα των σχολείων, έναν χρόνο τώρα, με την πανδημία να σαρώνει.

Ως «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» έχουμε μιλήσει επανειλημμένα και έγκαιρα για την ανάγκη δημιουργίας στην πόλη μας ενός ασφαλούς δικτύου πρόσβασης (με σύγχρονες διαβάσεις, φωτεινούς σηματοδότες κλπ) για μαθητές, γονείς και δασκάλους περιμετρικά όλων των σχολείων. Με τα πεζοδρόμια ελεύθερα από όλους και προσβάσιμα για όλους.

Έχουμε, επίσης, επισημάνει την ανάγκη για έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό σχολικών τροχονόμων στα σχολεία της πόλης, με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. Δεν μπορεί εσαεί κάποιοι να επικαλούνται την γραφειοκρατία ή την κεντρική διοίκηση και στο τέλος να μην γίνεται τίποτα. Δεν μπορεί εσαεί να λέμε ότι δήθεν «φταίνε άλλοι».

Ευχόμαστε περαστικά στον μαθητή και στην οικογένειά του και δηλώνουμε σίγουροι πως σύντομα θα είναι ξανά γερός, δίπλα στους συμμαθητές και φίλους του.

Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε το Ίλιον που μας πρέπει και μας αξίζει – σε όλους και όλες μας – και όσοι είχαν συνηθίσει να «κουκουλώνουν» καταστάσεις, καλό θα ήταν να κατανοήσουν πως τα πράγματα στο Ίλιον πια αλλάζουν (και πως θα μας βρίσκουν καθημερινά απέναντί τους, εφόσον χρειάζεται)».