Home Δυτική αθήνα ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

0
0

Σε Πετρούπολη, Περιστέρι και Ίλιον θα πραγματοποιηθούν τέσσερις αιμοδοσίες από τις 14-21 Φεβρουαρίου για την κάλυψη των αναγκών νοσοκομείων, αλλά και των δημοτικών τραπεζών αίματος.

 

 

Σε αυτήν την πρωτόγνωρη περίοδο που βιώνουμε λόγω της πανδημίας της νόσου covid-19 οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν. Δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τακτικών μεταγγίσεων, προστίθενται οι νέες ανάγκες των ασθενών, την ώρα που οι προφορές αίματος λόγω του φόβου των πολιτών μειώνεται.

 

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των αποθεμάτων αίματος τέσσερις εθελοντικές αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθούν το επόμενο 10ήμερο στη Δυτική Αθήνα.

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Mε πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνεται στις 14 Φεβρουαρίου εθελοντική αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και με τη στήριξη του Ποδηλατικού Δρομικού Συλλόγου Οδυσσέας Πετρούπολης και της Αντιπεριφέρειας Δυτικού τομέα Αθηνών την Κυριακή  14 Φεβρουαρίου, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Κλειστό Γυμναστήριο Πετρούπολης «ΝΙΚΟΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ» (Κώστα Βάρναλη και Βέργας Πετρούπολη).

Η αιμοδοσία θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ.  και θα ολοκληρωθεί έως τις 02:00 μ.μ.. Το αίμα θα διατεθεί για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία».

Τη δράση υποστηρίζουν επίσης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χ. Γαλανοπούλου.

Σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Συνεχίζουμε την Εθνική προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος για να βοηθήσουμε τους συνάνθρωπους μας σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο της πανδημίας. Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει προσφορά αίματος η οποία θα βοηθήσει το Ιατρικό προσωπικό να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Τομέα Α. Λεωτσάκος υπογραμμίζει: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οφείλουμε να στηρίξουμε τους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προσπάθεια του Περιφερειάρχη Αττικής μέσα από την αιμοδοσία που αποτελεί πράξη προσφοράς ,αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης».

 

ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19.  Σύμφωνα με  ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΠΟΣΕΑ σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών, επισημαίνονται τα εξής: «Οι Εθελοντές Αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία και μια απλή ιδιόχειρη ατομική και ενυπόγραφη δήλωση, που να αναφέρει ότι μετακινούνται για να προσφέρουν εθελοντικά αίμα, στην περιοχή που διενεργείται η Εθελοντική Αιμοδοσία ή από Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών ή από άλλον Φορέα, τον ακριβή τόπο και την ώρα που πραγματοποιείται η Αιμοδοσία. Επίσης μπορούν να ζητούν και Βεβαίωση από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας που διενεργεί την αιμοληψία για την επιστροφή τους στην οικία τους».

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 17/10

O Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Αθλητισμού και Πρόνοιας του δήμου Περιστερίου (ΟΠΑΑΠ) διοργανώνει την 46η Εθελοντική Αιμοδοσία, με τη υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Νοσοκομείου «Θριάσιο».

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, ώρες 9:00 – 13:00 στην αίθουσα Εκθέσεων Τέχνης του δημαρχείου – στάση Μετρό «Περιστέρι» (είσοδος Καραθεοδωρή και Εθν. Αντιστάσεως). Κλείνετε τηλεφωνικά το προσωπικό σας ραντεβού, ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε καθόλου (τηλ. 2105701078, ώρες 9:00-15:00).

Ο δήμος Περιστερίου συμμετέχει στην προσπάθεια για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες. Το αίμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, που δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο και η κοινωνική δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας του δήμου Περιστερίου είναι ένας σημαντικός θεσμός για την τοπική κοινωνία.

ΤΡΙΗΜΕΡΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ

Ο Δήμος Ιλίου, για τον μήνα Φεβρουάριο, διοργανώνει τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ώρες 09:00 έως 15:00 και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, ώρες 09:00 έως 14:00,  στο Δημαρχείο Ιλίου.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού και όχι με ελεύθερη προσέλευση, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, καθώς και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για την προστασία της δημόσιας υγείας. Κατά την προσέλευση η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου έως 15.02.2021 στο τηλέφωνο 210 5010074, καθημερινά, εκτός Τρίτης, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:30 – 14:00.

 

 

 

60η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης διοργανώνει σε συνεργασία με το νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, την 60η εθελοντική αιμοδοσία.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 & την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 9:15 έως 14:00, στο Β΄ ΚΑΠΗ Πετρούπολης (Δωδεκανήσου & Κρήτης).

Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της διαδικασίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο και είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, που συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στον ευρύτερο χώρο στον οποίο κινούμεθα και δρούμε καθημερινά.

Κάθε δωρητής αίματος προσφέρει μια αχτίδα ελπίδας σε κάποιον που το έχει ανάγκη.