Home Δυτική αθήνα ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

0
0

Εφιαλτικές διαπιστώσεις για ζωή των κατοίκων και το μέλλον της Δυτικής Αθήνας και Αττικής από την λειτουργία του ΧΥΤΑ και την εξελισσόμενη επέκταση του έκανε το Δυτικό Μέτωπο και καλεί σε μηχανοκίνητη διαδήλωση στην είσοδο της χωματερής τη Δευτέρα 23/11.

 

Το Δυτικό Μέτωπο σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω του διαδικτύου την Τετάρτη 11/11 επεσήμανε πως η  κατασκευή  του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή, σε συνδυασμό με την κατασκευή του υπερ-εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών στη Φυλή, την επέκταση του υφιστάμενου εργοστασίου (ΕΜΑΚ) και τη φημολογούμενη επαναλειτουργία της Χαλυβουργικής για καύση σκουπιδιών, καταδικάζουν τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας – Αττικής να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε ένα περιβαλλοντικό εφιάλτη.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά «Οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας – Αττικής  θα υποχρεωθούν να φορούν μάσκες σε όλη τους τη ζωή για να αντέξουν τη δυσοσμία και τη ρυπασμένη ατμόσφαιρα, από τα εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών που θα καίγονται και θα θάβονται δίπλα στα σπίτια τους».

 

ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τεχνάσματα και πατέντες για τη δημιουργία φράγματος και τεχνητού κυττάρου (τεχνητή λίμνη) σκουπιδιών ώστε να συγκρατηθούν τα 4.000.000 κ.μ. σκουπιδιών που προβλέπεται να θαφτούν εκεί, κρατώντας έτσι σε εφεδρεία την περιοχή της Γ’ φάσης για μελλοντική επέκταση.

Το Δυτικό Μέτωπο έκανε λόγο για κατασκευή ενός νέου θηριώδους εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών στη Φυλή που ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρουσίασε ως Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Κεντρικού Τομέα Αθήνας η οποία θα λειτουργήσει για τα επόμενα 30 χρόνια και η οποία είναι ασύμβατη με το υφιστάμενο ΠΕΣΔΑ.
Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά: Η κατασκευή της νέας θηριώδους μονάδας στη Φυλή για 30 χρόνια αποκαλύπτει τα κρυφά σχέδια κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής για διαιώνιση της εγκατάστασης της Φυλής πλησιάζοντας ένα αιώνα λειτουργίας και αποδεικνύει πόσο ψεύτικες και δημαγωγικές είναι οι υποσχέσεις τους  πως η Φυλή θα κλείσει το 2025.

 

Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΩΣ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΥΣΗΣ

Ο κ. Πατούλης, κατά το Δυτικό Μέτωπο, φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο της εμπροσθοφυλακής της κυβέρνησης και στο μεγάλο ζήτημα της καύσης των απορριμμάτων, συναινώντας και υπερθεματίζοντας στις κυβερνητικές επιλογές για την καύση των απορριμμάτων στις νέες μονάδες επεξεργασίας.

Η μία εκ των οποίων θα βρίσκεται στην Αττική με δημοσίευμα που δεν έχει διαψευστεί να κάνει λόγο για την επαναλειτουργία της Χαλυβουργικής.

 

Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΔΝΑ

Οι εκπρόσωποι του Δυτικού Μετώπου χαρακτήρισαν σκανδαλώδη το διαγωνισμό του ΕΔΣΝΑ για τον εξοπλισμό της ανακύκλωσης, βάση του οποίου αποδεικνύεται ότι ο Σύνδεσμος είναι όργανο της αυτοδιοίκησης κατ’ όνομα και στην πραγματικότητα αποτελεί όργανο εξυπηρέτησης εργολαβικών συμφερόντων, που δρα με απολύτως αδιαφανή τρόπο και με περίεργες συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες.

 

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 23/11

Για πολλοστή φορά, έγινε αναφορά στην επικίνδυνα οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΧΥΤΑ Φυλής, λόγω του υπερκορεσμού του, με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης κάποιου σοβαρού ατυχήματος. Επισημάνθηκε πως μόνη λύση για το σημερινό αδιέξοδο είναι το άμεσο και οριστικό κλείσιμο  του συνόλου της εγκατάστασης στη Φυλή, η ένταξή της σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης και η υιοθέτηση της αντίληψης της αποκεντρωμένης διαχείρισης, με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών και στην ανακύκλωση.

Η προοπτική της μονιμοποίησης της περιβαλλοντικής – υγειονομικής υποβάθμισης δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας – Αττικής και δεν πρέπει να τη δεχτούν αδιαμαρτύρητα.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν, λόγω του υποχρεωτικού εγκλεισμού, το Δυτικό Μέτωπο απεύθυνε δημόσιο κάλεσμα στις περιβαλλοντικές κινήσεις, στα συνδικάτα των εργαζομένων, στους τοπικούς φορείς, στις ομάδες συντονισμού δράσεων και σε όλες τις συλλογικότητες της Αττικής σε μια μηχανοκίνητη διαδήλωση στην είσοδο της χωματερής το πρωί της Δευτέρας 23/11, σαν το πρώτο βήμα μιας σειράς κλιμακούμενων αντιδράσεων.