Home Πετρούπολη ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

0
0

ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ ΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ

 

Με σύνθημα «ΟΧΙ στη νέα ΕΠΕΚΤΑΣΗ της ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ και του ΕΜΑΚ» και «Τα σκουπίδια στη Φυλή είναι έγκλημα διαρκείας!» το Δυτικό Μέτωπο καλεί τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας σε συμβολική κατάληψη της Γ΄ Φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στις 12 το μεσημέρι.
Θα γίνουν προσυναντήσεις στις 11 π.μ. στα Άνω Λιόσια (Πλ. Ηρώων) και Πετρούπολη (πλ. Ηρώ).

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

 

Το 96% των αστικών απορριμμάτων της Αττικής, σχεδόν 1,8 εκατομμύρια τόνοι/χρόνο, εξακολουθεί να οδηγείται στην εγκατάσταση της Φυλής και τα περισσότερα από αυτά θάβονται στο ΧΥΤΑ. Η Δ. Αττική και η Δ. Αθήνα υποφέρουν δεκαετίες ολόκληρες από τη χρόνια ρύπανση, τις ασθένειες και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων τους.  Η ανακύκλωση και οι νέες αποκεντρωμένες υποδομές, που μας υποσχέθηκαν, έχουν μείνει στα χαρτιά. Η κοροϊδία συνεχίζεται, αφού η Φυλή και η Δ. Αττική παραμένει ο μόνιμος προορισμός των απορριμμάτων της Αττικής. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους:

  • Επειδή ο υπάρχων ΧΥΤΑ αντέχει μόνο λίγους μήνες ακόμη, προετοιμάζεται μια νέα χωματερή στη Φυλή, στην περιοχή της γ΄ φάσης, που θα παρουσιαστεί ως η μόνη «λύση» για την Αττική.
  • Γιγαντώνεται το εργοστάσιο-τέρας για τα απόβλητα (ΕΜΑΚ) στη Φυλή, ώστε να υποδέχεται 350 χιλ. τ. σύμμεικτων απορριμμάτων και 100 χιλ. τ. βιοαποβλήτων το χρόνο.
  • Σχεδιάζονται νέες υποδομές διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων στον Ασπρόπυργο.

 

Η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο Δήμος Φυλής και πολλοί άλλοι Δήμοι έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες. Με τη στάση τους, επιτείνουν το αδιέξοδο, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια τεράστια κρίση σκουπιδιών στην Αττική και στρώνουν το έδαφος στην καύση.