Home Πετρούπολη Δωρεάν rapid tests (από 1/3) στους μαθητές από το Δήμο Πετρούπολης
Δωρεάν rapid tests (από 1/3) στους μαθητές από το Δήμο Πετρούπολης

Δωρεάν rapid tests (από 1/3) στους μαθητές από το Δήμο Πετρούπολης

0
1

Δωρεάν τεστ στους μαθητές της πόλης θα διενεργεί ο Δήμος Πετρούπολης από την 1η Μαρτίου με ίδια μέσα με στόχο τα 1000 τεστ το μήνα

Από 1η Μαρτίου ξεκινά ο Δήμος Πετρούπολης τα δωρεάν rapid tests για τους μαθητές της πόλης με ίδια μέσα, όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Κακαβάς.
Η άρνηση του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας να τοποθετήσει μόνιμο συνεργείο εμβολιασμού στην Πετρούπολη, οδήγησε τη διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις με τη δημιουργία δικού της μηχανισμού με στόχο να διενεργεί περίπου 1000 rapid tests μηνιαίως.

Τη κίνηση της δημοτικής αρχής χαιρετίζει η Ένωση Γονέων Πετρούπολης μιλώντας για ικανοποίηση του αιτήματος γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Με τίτλο «οι διεκδικήσεις φέρνουν νίκες» η Ένωση Γονέων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η δημοτική αρχή ενημέρωσε σήμερα τα σχολεία της Πετρούπολης πως από 1η Μαρτίου ξεκινούν δωρεάν rapid tests για τους μαθητές της πόλης μας.

Ικανοποιείται έτσι ένα αίτημα που συνεχώς απαιτούσαμε από το 2020 ( !), ώστε να μην χρεώνεται η κάθε οικογένεια – που μέχρι τώρα τα έχουμε πληρώσει από την τσέπη μας – αυτά που είναι υποχρεωμένο να παρέχει το κράτος.

Γνωρίζουμε όλοι  – και ελπίζουμε και η Δημοτική αρχή – πως ο χρόνος εξετάσεων – 1 ώρα την ημέρα – δεν επαρκεί. Επιβάλλεται άμεσα να αυξηθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Η αρχή έγινε…

– Καταλάβαμε με το χειρότερο τρόπο πως για την κυβέρνηση η υγεία των παιδιών μας δεν είναι προτεραιότητα, για αυτό δεν ανταποκρίθηκε ως σήμερα – 2 χρόνια από την αρχή της πανδημίας.

– Θετικό που ανταποκρίθηκε η Δημοτική αρχή και ιδιαίτερα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κακαβάς που πείστηκε πως το αίτημα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών πρέπει να ικανοποιηθεί , για να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία.

– Έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να γίνει Κέντρο Υγείας (για να υπάρχουν οι γιατροί που χρειαζόμαστε, να μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις μας (και τα μοριακά τεστ) στην Πετρούπολη, αλλά θα τα καταφέρουμε.

Επαναπροωθούμε το αίτημα συλλογής υπογραφών για το αίτημα προς την κυβέρνηση, που πρέπει να γίνει υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

– Στον ίδιο δρόμο της διεκδίκησης θα συνεχίσουμε και για την φύλαξη των σχολείων με πρόσληψη προσωπικού και στην πρόσληψη των καθαριστριών που χρειάζονται τα σχολεία και για την λύση του έντονου κτιριακού προβλήματος σχολικών χώρων που αντιμετωπίζει η πόλη μας.

Όσοι μας λοιδορούσαν πως τα αιτήματα μας είναι ανέφικτα , ας τους πούμε πως αποδεικνύουμε ποιοι ενδιαφέρονται για τις ανάγκες της κοινωνίας και των παιδιών

μας…

Γιατί η Παιδεία, η Υγεία, η εξασφάλιση αξιοπρεπούς ζωής είναι ο δικός μας στόχος!

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή…

Θέλει αγώνα και συλλογική προσπάθεια…

αλλά θα γυρίσει!»